2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Így kerek a pénzügyi rezsicsökkentésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-13 09:26:03
A most ingyenessé tett tranzakciók korábban akár a havi jövedelem 2-3 százalékát is elvihették, így a törvényalkotónak gyorsan reagálnia kellett - mondta a 180 percben a fideszes politikus.

A törvény bõven hagy elég idõt a bankoknak, hogy kiépíthessék azt az információs rendszert, amely 150 ezer forintig havi kétszeres ingyenes pénzfelvétett biztosít majd az ügyfeleknek – reagált a Puskás Imre, a Fidesz országgyûlési képviselõje a 180 percben az ugyancsak a Kossuth Rádió reggeli mûsorában elhangzott bankszövetségi aggályokra. A pénzintézeteknek, amelyeknek informatikailag amúgy is felkészültnek kell lenniük, 2014 végére kell készen állniuk, és ez nem lehet megoldhatatlan problémát, az újdonság legfeljebb az, hogy most egymás információs rendszereit is össze kell majd hangolniuk a sajátjukéval - tette hozzá a politikus.

Az ingyenes készpénzfelvét lehetõségének online igénylésének lehetõségével a törvényalkotó azt szerette volna elérni, hogy a banki szolgáltatásokat amúgy is rendszeresen használó ügyfelek a legegyszerûbb, leggyorsabb módon intézkedhessenek, így lett kerek egész a pénzügyi rezsicsökkentés legfontosabb elemét alkotó jogszabály – magyarázta Puskás a 180 percben. A most ingyenessé tett tranzakciók korábban akár a havi jövedelem 2-3 százalékát is elvihették, a törvényalkotónak pedig erre nagyon gyorsan kellett reagálnia – mondta Puskás, aki arra is emlékeztetett: a KSH kimutatása szerint a bankok az elmúlt évben közel 450 százalékkal emelték szolgáltatásaik díját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!