2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Kiterjesztették az egészségügyi béremelésre jogosultak körétForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-16 20:48:14
Több munkakörrel, végzettséggel bõvítették ki az egészségügyi béremelésre jogosultak körét. Az errõl szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.

Az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló kormányrendelet módosítása szerint a 2012. január 1-je és 2013. július 15-e közötti idõszakra visszamenõleges béremelésre jogosultak azok, akik ápolási igazgató, egészségügyi szakoktató, mentõhelikopter-vezetõ munkakörben dolgoznak, valamint a kémikus és a fizikus felsõfokú végzettséggel rendelkezõ egészségügyi dolgozók.

A visszamenõleges béremelés összege megegyezik azzal az összeggel, amely a dolgozót eseti keresetkiegészítésként megillette volna, ha 2013. július 15-én is a kormányrendeletben korábban felsorolt egészségügyi szolgáltató alkalmazásában áll. A visszamenõleges béremelés biztosításához a foglalkoztatottak szükséges adatait a munkáltatóknak november 15-éig kell elküldeniük a GYEMSZI-nek.

Ezen felül a visszamenõleges egészségügyi bérrendezés kiterjed azokra, akik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó tüdõgondozó állomásának, valamint a fõvárosi és pécsi járóbeteg-szakrendelésén és miskolci ápolási otthonában dolgoznak, továbbá azokra, akik a Cserkeszõlõ Községi Önkormányzat Fürdõ és Gyógyászati Központ, a Rákosmenti Egészségügyi és Szociális Központ, Kecskeméten az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának dolgozói. A bérrendezés vonatkozik a verpeléti önkormányzat, valamint a hevesi HEVA Kft. érintett dolgozóira is.

Mindezen intézmények egészségügyi ágazati elõmeneteli rendszer hatálya alá tartozó foglalkoztatottjai azonban csak 2013. január 1-jétõl, de legfeljebb a munkáltatónál fennálló foglalkoztatási jogviszonya idõtartamára, míg a HEVA Kft.-nél csak legfeljebb 2013. május 1-jétõl jogosultak az illetmény- vagy bérnövelésre. A jogszabály szerint a visszamenõleges bérkompenzációt egy összegben a novemberi illetményükkel, decemberben kapják meg a dolgozók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!