2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Lesz autóvásárlási támogatás jövõreForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-17 19:45:09
A jövõ évi költségvetésben is biztosítani fogják a fogyatékossággal élõ emberek számára a gépjármûvásárlási támogatást; 2014-ben is használt autóra 600 ezer, míg új autóra 900 ezer forintot kérhetnek az érintettek – erõsítette meg a Kossuth Rádióban Soltész Miklós.

A korábban igényelhetõ 300 ezer forintot duplázta, illetve háromszorozta meg a kormány – idézte fel a 180 percben a szociális és családügyekért felelõs államtitkár megismételve a szerdai sajtótájékoztatón elhangzottakat: jövõre is lehetõség lesz pályázni új, illetve használtautóhoz igénybe vehetõ vásárlási támogatásra.

Soltész Miklós felhívta a figyelmet arra is: kibõvítették a jogosultak körét, nemcsak mozgáskorlátozottak, hanem adott esetben látás- és hallássérültek, autisták, értelmi fogyatékosok, illetve közeli hozzátartozók pályázhatnak. Az államtitkár hangsúlyozta: a támogatás célja, hogy a rászorulók orvoshoz, iskolába, munkába jutását segítsék a hazai gyártású Suzukikra adott vásárlási támogatással.

A kormány egyszerûbbé, átláthatóvá, ugyanakkor szigorúvá tette a rendszert, „ne gondolja senki, hogy fél év alatt eladja” az autót – húzta alá Soltész Miklós. Az a cél, hogy azokat segítsük, akik rászorultak – jegyezte meg.

Jövõ év áprilisáig a jelenleginél ötezerrel több fogyatékossággal élõ, megváltozott munkaképességû embernek lesz munkája, így összesen 15 ezerrel többen dolgoznak majd, mint a 2010-es kormányváltáskor – folytatta. Az államtitkár kiemelte: az elmúlt három évben a kormány átalakította a korábbi bonyolult rendszert, amely nem sarkallta a cégeket arra, hogy megváltozott munkaképességû embereket foglalkoztassanak, és arra sem, hogy piacképes termékeket állítsanak elõ az érintettek bevonásával. Ezt a szemléletet változtattuk meg – hangsúlyozta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!