2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Negyvenezer forintot is spórolhatunk az ingyenes készpénzfelvétellelForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-18 10:21:30
Van olyan bankszámla-termék Magyarországon, amelynél a 150 ezer forint felvétele havonta 3600 forintba kerül.

Évente akár több mint 40 ezer forint megtakarítást jelenhet a banki ügyfeleknek a pénzügyi rezsicsökkentés, vagyis a havi 150 ezer forint ingyenes felvétele. Van olyan bankszámla-termék Magyarországon, amelynél a 150 ezer forint felvétele havonta 3600 forintba kerül. A Fidesz úgy látja, hogy a bankok az extra profitjuk érdekében túl magas költségekkel sújtják a magyar családokat, ezért van szükség a pénzügyi rezsicsökkentésre.

Havonta több ezer forintba is kerülhet automatából felvenni egy átlagos fizetést.  A bankráció.hu összeállítása szerint 75 ezer forint egyszeri felvétele jelenleg akár 1768 forintba is kerülhet a legdrágább számlacsomag esetében, ha a banki ügyfél egy idegen ATM-ben veszi fel a pénzt, de a számlavezetõ bankjának automatájából is csaknem ezer forintba kerül ennyi pénzt felvenni.

Ezeknek az ügyfeleknek a pénzügyi rezsicsökkentés, vagyis a havi 150 ezer forint ingyenes felvétele egy évben több mint 42 ezer forint megtakarítást jelent idegen ATM esetében és több mint 23 ezer forintot, ha a saját automatájukból veszik fel a pénzt.

A Fidesz úgy látja, hogy a pénzintézetek az extra profitjuk érdekében túl magas költségekkel sújtják a magyar családokat, ezért van szükség a pénzügyi rezsicsökkentésre. "A bankok, ahogyan ez a KSH-nak a kimutatásából is tetten érhetõ nagyon jelentõs mértékben, most már azt mondhatjuk, hogy az elmúlt 1 évhez viszonyítva több mint 50 százalékkal növelték a banki szolgáltatási díjakat" – nyilatkozta Puskás Imre, a Fidesz országgyûlési képviselõje.

Hétfõn szavazta meg az országgyûlés a pénzügyi rezsicsökkentésrõl szóló törvénymódosítást. Ennek értelmében 2014. február elsejétõl havonta kétszer vehet majd fel ingyenesen készpénzt bármely automatából minden 16 évnél idõsebb magyar állampolgár, egy hónapban összesen 150 ezer forintot. Akinek nincs bankkártyája, az is költségek nélkül vehet fel készpénzt, a bankok pénztáraiban.

Így az eddig költséges készpénzfelvétel, a havi nettó átlagkereset mértékéig ingyenes lesz. A Bankszövetség korábban már közölte: nem ért egyet azzal, hogy a készpénzfelvétel tényleges költségeit ne érvényesíthesse a szolgáltató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!