2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Már a szolgáltató fizeti a gázkészülékek felülvizsgálatátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-22 11:45:58
A módosított földgáztörvény alapján kiadott miniszteri rendelet november 20-tól elõírja azt, hogy a lakossági gázkészülékek kötelezõ mûszaki biztonsági felülvizsgálatának költségét a gázszolgáltató viseli - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelõs államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Akinek 1981 elõtti, vagy ismeretlen idõpontban beszerelt a gázkészüléke, annak ez év végéig kell kérnie a felülvizsgálatot a gázszolgáltatójától. Ez utóbbi a felülvizsgálatot jövõ év szeptember 30-ig végzi el.

Mindenki másnál a 10 évente kötelezõ gázmérõcserével együtt végzi el a szolgáltató a készülékek ingyenes felülvizsgálatát is - tette hozzá az államtitkár. A vizsgálatról hivatalos jegyzõkönyv készül, ez alapján kell a tulajdonosnak elvégeztetnie a készülék javítását, illetve - szükség esetén - a cseréjét. E költségek azonban már a tulajdonost terhelik.

Az államtitkár elmondta, hogy egy kormányhatározat alapján az év végéig a fejlesztési tárcának egy olyan alapot kell létrehoznia, amelybõl a gázkészülékcserék támogathatók. A kormány a közeljövõben kijelöl egy olyan szervezetet, amely a lakossági bejelentések alapján ellenõrzi a javítások, cserék szükségességét, illetve a hibák kijavíttatását is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!