2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Fiatal tehetségeket támogat a MolForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-01 22:09:23
Címkék: Bihari hírek, mol
Összesen 18 millió forint támogatást nyert eszközvásárlásra vagy útiköltségre 87 fiatal a Mol tehetségtámogató programjában - tájékoztatta a projekt kommunikációjával foglalkozó cég vasárnap az MTI-t.

Az idei támogatottak között van a 16 éves Dolfin Balázs csellista, több nemzetközi zenei verseny gyõztese, a Zeneakadémia különleges tehetségek elõképzõjének hallgatója és a 10. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia csapata - olvasható az összegzésben.

A fiatal tehetségek a Budapest Music Centerben tartott, koncerttel egybekötött eseményen vehették az oklevelet Ónodi Eszter színésznõtõl, a Mol Új Európa Alapítványának jószolgálati nagykövetétõl és Felméry Lilitõl, az operaház balerinájától, a program korábbi támogatottjától. A koncerten a program korábbi komolyzenei támogatottjai léptek fel Érdi Tamás zongoramûvész társaságában.

 

A tehetségtámogató program fiatal és eredményes mûvészek, ifjú kutatók és sportolók fejlõdését segíti. Számukra a felkészüléshez szükséges eszközök biztosítása, egy hangszer, sportszer megvásárlása vagy egy-egy verseny, mesterkurzus útiköltségeinek támogatása jelenti általában a legnagyobb segítséget - olvasható az összegzésben.


A Mol közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig mintegy 3000 sportoló, és mûvészeti vagy tudományos pályára készülõ fiatal fejlõdését segítette összesen több mint 380 millió forinttal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!