2024. május 17. Péntek, Andor, Paszkál.
 
Megérkezett Budapestre a lappföldi MikulásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-01 22:25:25
Megérkezett Budapestre Joulupukki, a finn Mikulás, aki idén több magyarországi nagyvárosba is ellátogat.

Megérkezett Budapestre Joulupukki, a finn Mikulás, akinek a repülõgépe szombat délelõtt szállt le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren. A lappföldi Mikulás idén is több magyar városba látogat el, hogy megajándékozza a gyerekeket.

 

A finn Mikulás magyarországi körútja során november 30-án elõször Ajkára megy, ahol részt vesz a Finnagora Mumin rajzpályázatának díjkiosztó ünnepségén, majd tovább utazik és december 2-án Veszprémben és Körmenden fogadja a gyerekeket - közölte a Finnagora az MTI-vel.


December 3-án Kaposmérõ-Baglaspusztán az Ifjúsági Központban, 4-én Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában, 5-én pedig Maroslelén találkozhatnak vele a családok.

 

A fõvárosba december 6-án érkezik meg. A finn Mikulás, ahogy sok éve már idén is támogatja a Mikulágyár munkáját, így Joulupukki részt a jótékonysági akció fõ sátrának megnyitóján december 6-án délelõtt az 56-osok terén, majd a nap folyamán a Vörösmarty téren várja a gyerekeket. December 7-én Óbudán a Fõ téren, 8-án pedig Budaörsön, az Intersport áruház elõtt osztja ajándékait.

 

Joulupukki magyarországi útja során a Petõ Intézet, valamint a Kesztyûgyári Közösségi Ház gyermekeit is meglátogatja.

A lappföldi Mikulás 2002 óta hagyománnyá vált körútjain több százezer gyermeket ajándékozott meg. Idei látogatását a Finnagora szervezi.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!