2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hálaadó istentisztelet – templomavatássalForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-02 08:17:57
Ünnepi, hálaadó istentiszteletet tartottak Pocsajban december elsején, advent elsõ vasárnapján: a református templom részleges felújítása befejezõdött.

A délelõtt 10 órakor kezdõdõ istentiszteletre sokan eljöttek, a templom megtelt református és katolikus emberekkel egyaránt.
Fecske Csaba lelkész az ünnepi igehirdetést követõen beszámolt a templom felújításáról, annak részleteirõl. A pályázat útján nyert összegbõl a nyár folyamán kezdõdött el a rekonstrukció. A templom két legfontosabb része, az alapzat és a tetõ elkészült, a kivitelezõk, alvállalkozók pontos és precíz munkájának köszönhetõen a munkálatok befejezõdtek. Az alsó vizektõl való megóvás megtörtént, ugyanakkor a felsõ vizek ellen helyreállították a templom hajóját, tetõszerkezetét, melyet augusztusban a felújítások közepette egy óriási vihar megrongált.

Köszönetet mondott Fecske Csaba Mocsáry Péternek, aki a kivitelezõ volt, valamint a híveknek, segítõknek akik áldozatos munkájukkal segítették a templom felújításának munkálatait, anyagilag, vagy más módon segítettek.
Az elkövetkezendõ idõkben javításra vár még többek között a torony és a homlokzat is. Ezen munkálatok idõpontja még nem ismeretes.

A beszámoló után a templom udvarán egy közös csoportkép készült, melyet kinyomtattak, és egy dobozba téve a templom csúcsdíszének üregébe helyeztek fel. A templom csúcsdíszének feltétele után – melyet egy magát meg nem nevezõ testvér ajánlott fel, és a dísz a felújítás évét, a 2013-as évszámot is mutatja – a híveket és a meghívott vendégeket egy közös ebédre hívta a református lelkész.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!