2024. május 17. Péntek, Andor, Paszkál.
 
Babakötvény: akár két és fél millió forint is összejöhet 19 év alattForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-03 19:20:11
Címkék: Bihari hírek
19 év alatt akár két és fél millió forint is összegyûlhet a mától kapható, új Babakötvényhez kapcsolódó start-számlán, amennyiben a szülõk havonta 5 ezer forintot befizetnek. A kormány minden újszülött után 42 ezer 500 forint életkezdési támogatást utal, ez gyarapíthatják tovább a családok. Az állam emellett adómentességgel és extra kamattal is ösztönzi a családokat a megtakarításra.

A nemzetgazdasági miniszter is elsõk között nyitotta meg Sámuel nevû kisfiának a Babakötvényt. Hétfõtõl lehet ugyanis jegyezni az új Babakötvényt. A kormány többek között adómentességgel ösztönzi a megtakarításra a szülõket. a megtakarításra pedig mindig három százalék kamat jár az infláción felül.

„A kormány ahhoz kíván hozzájárulni, hogy a gyermeket nevelõ szülõk 2014-ben és a jövõben is többlettámogatást kapjanak. Ennek egyik nagyon fontos eleme a babakötvény, amely kiegészíti a családi adókedvezmény meglévõ rendszerét” - fogalmazott Varga Mihály.

Mostantól a Start-számlán elhelyezett 42.500 forint- az új, 19 éves futamidejû, mindenkire nézve egységes kamatot fizetõ babakötvénybe kerül. Aki pedig még havonta utal is a számlára, nemcsak magasabb kamatot kaphat, hanem az állam maximum hatezer forinttal gyarapítja is a megtakarítást évente, vagyis havi ötezer forintos szülõi befizetéssel több mint kétmillió forint lesz a futamidõ végén a Start számlán. Akik pedig korábban már valamelyik banknál megnyitották gyermeküknek a startszámlát, azok is élhetnek az új, kedvezõ feltételekkel.

Kisgergely Kornél pénzügypolitikáért felelõs helyettes államtitkár azt mondta: akik már megnyitották egy banknál a startszámlájukat, azoknak ott kell nyilatkozniuk, hogy a számlát megszüntetik, valamint kérniük kell, hogy az összeget utalják át a Magyar Államkincstárhoz.

A 2006 elõtt született gyerekek szülei is megnyithatják a Magyar Államkincstárnál az új Babakötvényt. Nekik a 42.500 forint nem jár, de a megtakarításra megkapják a megemelt kamatot és az évi legfeljebb hatezer forintos állami támogatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!