2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Jármûveket, technikai eszközöket kapott a katasztrófavédelemForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-05 19:48:00
A 46 átadott gépjármû között személygépkocsik, sugárfelderítõ egységek és egy felújított lánctalpas úszó jármû is van.

Jármûveket, technikai eszközöket és védõfelszereléseket kapott az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság a kormánytól csütörtökön Budapesten, az önkéntes tûzoltó egyesületek pedig anyagi támogatásban részesültek.

Az ünnepélyes átadáson Pintér Sándor belügyminiszter arról beszélt: a fejlesztések segítik, hogy gyorsan és hatékonyan rendelkezésre álljon a megfelelõ létszám és technikai eszköz a bajba jutott települések, továbbá hozzájárulnak a közbiztonsághoz.

A tárcavezetõ helyes döntésnek nevezte a katasztrófavédelem átszervezését, központosítását, s jelezte: az évszázadok óta nem látott dunai árvíz is ezt igazolta, hiszen emberéletben nem esett kár és a területek védelmét is meg tudták szervezni. Hozzátette: az összpontosított erõk az árhullám belépésétõl kezdve annak kilépéséig szervezetten védték a területeket.

A belügyminiszter 46 gépjármûvet adott át a hivatásos egységeknek, ebbõl 30 Skoda Yeti négykerék-meghajtású személygépkocsi, amelyet hatósági feladatokhoz, például sportrendezvények biztosításához, üzemi munkához, tûz- és baleset-megelõzéshez használnak. Az OKF öt sugárfelderítõ egységet, négy kritikusinfrastruktúra-bevetési gépjármûvet, továbbá egy felújított lánctalpas úszó jármûvet is kapott. Emellett újra átadtak néhány olyan jármûvet, amelyek korábbi mentési munkák során balesetet szenvedtek, s most felújították azokat.

Pintér Sándor 91 millió forint értékben adott technikai eszközöket és védõfelszereléseket, anyagi támogatást 367 önkéntes tûzoltó egyesületnek. Mint mondta, az õ 2002-es, 400 millió forintos támogatásuk az elmúlt idõszakban "elkopott", de bízik abban, hogy a jövõ évi költségvetésben újra meg fogják kapni ezt az összeget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!