2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Családok és idõsek korszerû “gondozása”Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-09 08:29:07
Megújult a Hajdúdorogi Gyermekjóléti és Családsegítõ Szolgálat épülete.

Néhány évvel ezelõtt még sokak számára ismeretlen fogalomnak számított a családsegítõ szolgálat, azonban a mai felgyorsult világban be kell látni, hogy egyre nagyobb szerephez jutnak ezen intézmények, illetve a családgondozók – fogalmazott Bodó Sándor, a Megyei Közgyûlés elnöke a napokban, amikor átadták a Hajdúdorogi Gyermekjóléti és Családsegítõ Szolgálat felújított épületét. Örömét fejezte ki továbbá azzal kapcsolatban, hogy a már meglévõ segítõ szándék mellé korszerû eszközök is társulhatnak, méltó körülményeket teremtettek ahhoz, hogy fogadni tudják a szolgáltatást igénybevevõket.

Hajdúdorog Város Önkormányzata sikeres pályázatával több, mint 100,2 millió forint vissza nem térítendõ támogatásban részesült, amelybõl a Gyermekjóléti és Családsegítõ Szolgálat mellett az Idõsek Klubja épületének infrastrukturális fejlesztése és a tevékenységekhez kapcsolódó eszközfejlesztése valósult meg – a két szolgáltatás térben is elkülönült. A pályázat keretében akadálymentes környezet fogadja a gondozottakat, kialakítottak interjúszobát is.
A hatékony ügyintézés érdekében egy, a terepviszonyoknak is megfelelõ gépjármû, továbbá elektromos kerékpár és városi kerékpár beszerzése történt meg. Nem utolsó sorban pedig az épület felújítása során fokozott figyelmet fordítottak az alternatív, megújuló erõforrások alkalmazására – tájékoztatott Csige Tamás polgármester az átadón.


A kulcs átadása


A kész beruházást Tóth István György, a kivitelezõ Hajdúdorogi 2002 Kft. ügyvezetõje a kulcs átadásával szimbolizálta: amit Csige Tamás polgármester továbbadott Farkasné Jurás Zsuzsannának, az intézmény vezetõjének.
A családsegítõ szolgálat épületének átadása az ünnepélyes szalagok átvágásával vált hivatalossá, majd az épületet megáldotta és megszentelte Dalanics Zoltán parókus. A délután folyamán szakmai nap keretében elõadást tartottak, Rettich Tamás és Solti Gábor, az Észak – Alföldi Jogpont + Mini Szakmai Vezetõi és Aba Horváth István, a DMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!