2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Tizenegymilliárdos egészségügyi informatikai fejlesztés indulForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-13 10:08:14
A fejlesztés olyan ipari internetrendszer, amely az egészségügyi eszközök - gépek - egymás közti kommunikációját teremti meg.

A magyar kormány 6 milliárdos és a GE Healthcare 5 milliárd forintos hozzájárulásával, a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem valamint az Országos Onkológiai Intézet szakmai hátterével a világon egyedülálló egészségügyi informatikai rendszer fejlesztése kezdõdik - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelõs államtitkára a megállapodás aláírásakor, szerdán Budapesten.

A megállapodás másik aláírója, Reich Lajos, a GE Healthcare magyarországi kutatás-fejlesztési igazgatója ismertette: a fejlesztés egy olyan ipari internetrendszer, amely az egészségügyi eszközök - gépek - egymás közti kommunikációját teremti meg, de alkalmas lesz egy minden betegre kiterjedõ országos adatbázis megteremtésére is.

Az egész világra jellemzõek a szûkös egészségügyi források; az új eszköz hatékonyabb mûködést, így költségmegtakarítást tesz lehetõvé - tette hozzá az igazgató. Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország lesz a globális központja ennek a szolgáltatásnak, amelyért amerikai és indiai helyszínek is versengtek. A fejlesztéshez 200 kiválóan képzett szoftvermérnököt vesznek fel.

Vályi-Nagy Vilmos emlékeztetett arra, hogy a GE már több divíziójával van jelen Magyarországon, évi exportforgalma pedig több mint ezer milliárd forint. A GE Healthcare a General Electric egészségügyi technológiák fejlesztésével és gyártásával foglalkozó ágazata. Céljuk a költséghatékonyabb egészségügyi ellátás megteremtése. Magyarországon van a régió értékesítési és szervizközpontja, 400 alkalmazottal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!