2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Mellékhatásoktól mentes 10 természetes antibiotikumForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-14 11:24:21
Az antibiotikumok a leggyakoribb gyógyszerek közé tartoznak, melyek egyes fertõzõ betegségek esetén gyors, hatékony kezelést jelentenek tüneti szinten.

Hátrányukként emlegetik, hogy hatásukat általában nem fejthetik ki „büntetlenül”, számos mellékhatást okoznak, és ezek némelyike súlyosabb lehet, mint maga az alapbetegség. Ma már széles körben ismert például az antibiotikumoknak a bél- és immunrendszerre gyakorolt kedvezõtlen hatása, hogy csak ezt említsünk a káros következmények lajstromából. Mindenekelõtt azonban érdemes megfontolni, hogy elõnyben részesítjük-e a szervezet számára minden esetben terhet jelentõ szintetikus antibiotikumokat, a kiválóan hasznosuló és káros mellékhatásoktól mentes természetes antibiotikumokkal szemben.

Sok szaktekintély amellett foglal állást, hogy az antibiotikumok alkalmazását csak az életveszélyes fertõzésekre kellene korlátozni. Mindazonáltal nem az a cél, hogy saját kezünkbe vegyük az orvosok és egészségügyi szakemberek szerepét, hanem hogy segítsen megismerni a természetes terápiák elõnyeit és lehetõségeit, laikusoknak és haladó gondolkodású szakembereknek egyaránt. Íme tehát a Top10 természetes antibiotikum!

Aloe vera

Hatóanyagok: vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, aminosavak, esszenciális zsírsavak, szaponinok, acemannán, ez utóbbit nagy dózisban a rák- és AIDS-terápiákban tesztelik. Alkalmazási terület: fájdalomcsillapító, ellenállóképesség-javító, vértisztító, gyulladáscsökkentõ, gombás fertõzések, bélrenyheség ellenszere, égési sérülések páratlan elixíre. Bõrápoláshoz széles körben alkalmazható oldat és regeneráló maszk formájában, hatékony ekcémák, psoriasis, neurodermatitis, acnék, különféle sebek és sérülések kezelésére.

Grépfrútmag-kivonat

Hatóanyagok: bioflavonoidok, glikozidok, naringin. Alkalmazási terület: széles spektrumú antibiotikum, összesen mintegy 900 baktérium-, vírus és gombafajta ellenszere, ezért biztonsággal alkalmazható a legtöbb fertõzés esetén. Száj, garat, bél, hüvely területén kifejezetten jótékony, mivel ezek természetes flóráját nem károsítja, ezenkívül fogínyvérzés és -gyulladás, herpesz, acne, bõr- és körömgomba, candida albicans túlszaporodása esetén ajánlott. Mindig hígítva használandó! (Általános felületi fertõtlenítéshez is kiváló.)

Fokhagyma

Hatóanyagok: allicin, scordinin, garlicin, fitinsav. Alkalmazási terület: vércukor- és vérnyomás-szabályozás, arterioszklerózis, trombózis (megelõzi az artériák és vénák meszesedését és a vérrögképzõdést), magas koleszterinszint csökkentése, bélfertõzések, Helicobacter pylori, gyomorfekély, epe megfelelõ termelését és kiválasztását segíti, krónikus köhögés, tuberkulózis kezelésére.

Propolisz

Hatóanyagok: fõként flavonok, flavonoidok. Alkalmazási terület: allergia, fül-, orr-, torok, gégebetegségek, légúti megbetegedések, száj- és fogpanaszok, emésztõrendszer gyulladásai, fekélyei, húgyúti-, vese-, prosztata-, hüvelygyulladás, bõrbetegségek (herpesz, pikkelysömör, túlzott szarusodás, furunkulusok, szemölcs, tyúkszem, pelenkakiütés), zúzódások, fagyások, égések, általános immunerõsítés.

Teafaolaj

Hatóanyagok: terpin, pinén, cimén, terpinén-4-ol, cineol. Alkalmazási terület: általános felületi fertõtlenítés, acne, gyulladt bõr, herpesz, lázhólyagok, láb- és körömgomba, torokgyulladás, hörghurut.

Kakukkfû

Hatóanyagok: timol, karvakrol, borneol, tujanol, linalool, geraniol, cimol, pinén, flavonoidok. Alkalmazási terület: olaja igen hatékony széles spektrumú antibiotikum, teaként immunerõsítõ, pajzsmirigy-aktiváló, idegnyugtató, elpusztítja a candida albicanst.

Vöröshagyma


Hatóanyagok: allicin, cikloallicin. Alkalmazási terület: gyomor-, bélrendszeri panaszok, vese- és hólyaggyulladás, vesehomok, vesekõ, vértisztítás, ödéma, prosztatagyulladás, arterioszklerózis, légúti megbetegedések, rákmegelõzés és kezelés.

Lapachokéreg

Hatóanyag: xiloidin. Alkalmazási terület: gombás fertõzések (candida, bõr-, köröm, nemi szervek fertõzései), gyomornyugtató, fájdalomcsillapító.

Szegfûszeg

Hatóanyagok: eugenol, cariofillin. Alkalmazási terület: olaja rendkívül erõs, csak hígítva használjuk! Vírusos májgyulladás, tuberkulózis, bélférgesség, száj-, garatfertõtlenítés, fogfájás, fogínygyulladás.

Fahéj

Hatóanyagok: fahéjaldehid, eugenol mint fenil-propánok. Alkalmazási terület: általános gombásodás, bõr- és bélgomba, vérzés- és fájdalomcsillapítás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!