2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A jövõ évi büdzsé zárószavazásával ér véget a parlament munkájaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-16 16:07:18
A jövõ héten két külön üléssel zárul az Országgyûlés idei munkája.

A képviselõk hétfõn a következõ napi zárószavazás elõtt még módosíthatják a jövõ évi költségvetést, emellett további húsz javaslat elfogadásáról is dönthetnek.

A Ház ülésezése az elõzetes napirend alapján ezúttal több ponton is eltér a megszokottól. A parlament egy kétnapos ülés helyett két külön ülést tart hétfõn és kedden, ami egyben a téli rendkívüli ülésszakot is jelenti.

A képviselõknek így lehetõségük nyílik arra, hogy a zárószavazás elõtt még módosítsák a jövõ évi költségvetést, majd kedden véglegesítsék azt. Az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések a hét elsõ napján hangozhatnak el, a határozathozatalok azonban szinte kivétel nélkül a keddi ülésnapra csúsznak.

A parlament hétfõn - a 2014-es büdzsé már említett esetleges zárószavazás elõtti módosítása mellett - három ellenzéki képviselõ büntetésérõl határozhat. Kedden összesen huszonegy indítvány elfogadásáról szavazhatnak a képviselõk.

A jövõ évi költségvetés mellett végleges formát ölthet a kormány pénzintézeti csomagja és új büntetés-végrehajtási törvényjavaslata. Zárószavazás várható még a földtörvény részletszabályairól, de felállíthatják a szocialista rendszer vizsgálatára hivatott Nemzeti Emlékezet Bizottságot és meghatározhatják a Városliget új fejlesztési tervét is.

A választás után felálló, jelenleginél kisebb parlament munkáját szabályozó új házszabály esetében csak a benyújtott módosító indítványokról döntenek. Az Országgyûlés így a jövõ év elején fogadhatja el a kormánypárti elõterjesztést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!