2024. június 12. Szerda, Villő.
 
Megkezdõdött a jövõ évi lakossági szelektív hulladékgyûjtési szerzõdések aláírásaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-18 11:27:28
Aláírta a jövõ évi lakossági szelektív hulladékgyûjtési szerzõdést az elsõ három közszolgáltatóval az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) kedden Budapesten.

Az elõzõ két évhez képest rövidebb idõ alatt, már idén decemberben megszületett a 2014. évi szerzõdés végleges változata, amely a lakossági szelektív hulladékgyûjtés és hasznosítás kereteit, illetve az ehhez kapcsolódó részfinanszírozást szabályozza - mondta el Vámosi Oszkár, az OHÜ ügyvezetõje az eseményen.

Az idén 95 hulladékgazdálkodási közszolgáltatást végzõ társasággal van megállapodása lakossági szelektív hulladékgyûjtésre az ügynökségnek. Vámosi Oszkár arra számít, hogy jövõre is 90-100 körül lesz a szerzõdéses partnerek száma. A várakozások szerint a közszolgáltatást végzõ cégek az ideihez hasonló mennyiséget, 60 ezer tonna szelektív hulladékot gyûjtenek majd össze jövõre, amihez a hulladékgazdálkodási ügynökségtõl összesen 3 milliárd forintot kaphatnak.

Magyarországon szelektív hulladékgyûjtésre az OHÜ szerzõdött partnerein keresztül 2011-ben mintegy 8,3 millió lakosnak volt lehetõsége, ez 2012 végére meghaladta a 9 milliót, és a szám az idén is nõtt, illetve várhatóan még tovább nõ - ismertette Vámosi Oszkár, hozzátéve, hogy a lehetõséggel rendszeresen csak a lakosság 13-16 százaléka él. A szerzõdések célja, hogy minél nagyobb mennyiségben kerüljön a feldolgozókba és a hasznosítókba az elkülönítetten gyûjtött papír-, fém-, mûanyag-, üveg- és italoskarton hulladék.

Az OHÜ ügyvezetõje hangsúlyozta: mindenkit partnernek tekintenek, aki az alátámasztható, bizonylatokkal igazolható szolgáltatás elvégzésében, illetve a minõségfejlesztés és az ügyfélbarát ügyintézés folyamatos fenntartásában érdekelt.
Vámosi Oszkár az ügynökség céljai közül kiemelte, hogy 2015-tõl hosszabb távú szerzõdéseket, akár ötéves koncessziót is elnyerhessenek a közszolgáltatók, ami biztonságosabbá teheti a szolgáltatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!