2024. május 29. Szerda, Magdolna.
 
A gyermekek egymásért – a rendõrök a gyermekekért!Forrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-19 18:56:44
Címkék: Bihari hírek
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság 2013. december 18-án rendezte meg „A gyermekek egymásért – a rendõrök a gyermekekért!” elnevezésû általános iskola felsõ tagozatos tanulói számára meghirdetett csapatversenyét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság által szervezett rendezvényen részt vettek Hajdú-Bihar megye 19 iskolájának diákjai, pedagógusai, a tankerületek munkatársai, valamint a megyei rendõr-fõkapitányság beosztottjai.

A programon a magukat cigánynak valló gyerekek, a hátrányos helyzetû gyerekek a többi gyerekkel egy csapatban közösen versenyeztek, egymást segítve megtanulhatták a közlekedésbiztonsági, bûn-, és baleset-megelõzési ismereteket. Az esemény célja az ismeretek további bõvítése, a bûncselekmény áldozatává, illetõleg bûnelkövetõvé válás megelõzése, megakadályozása, a gyermekek közlekedési kultúrájának magasabb szintre emelése, a balesetmentes közlekedés népszerûsítése és a korrekt versenyszellem megteremtése.

A versenyen érdekes programokat szerveztek a fõkapitányság munkatársai. A gyerekek megtekintették a rendõri munka eszköztárát, majd bûnügyi technikai, bûnmegelõzési és baleset-megelõzési elõadáson is részt vettek. A tanulók 7 fõs csapatokat alakítva képviselték iskolájukat a csapatversenyen, valamint az elméleti felméréseken.

A rendezvény zárásaként a három legeredményesebb csapat a rendõrkutyás bemutatót követõ eredményhirdetésen értékes ajándékokat vehetett át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!