2024. május 12. Vasárnap, Pongrác.
 
Bõvít az esztergomi Kirchhoff Hungária Kft.Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-20 16:39:11
Az autóalkatrész-gyártó több mint 2,5 milliárd forintért hajtott végre beruházásokat, 34 fõvel többen dolgozhatnak. A fejlesztéseket közel 300 millió forinttal támogatta a magyar állam és az EU az Új Széchenyi-terv keretében.

A beruházással 3 ezer négyzetméterrel bõvült a 6 ezer négyzetméteres hegesztõüzem, 2,5 ezer négyzetméterrel a 2,3 ezer négyzetméteres présüzem, és a megnövekedett létszám miatt az irodahelyiségek területét is bõvítették 200 négyzetméterrel. Az üzembõvítéssel párhuzamosan új gyártóberendezéseket is beszereztek a cégnél, illetve információtechnológiai újításokat valósítottak meg.

A fejlesztéseket, illetve a gyár bõvítését a megrendelések számának növekedése tette szükségessé, miután a kft. a 2011-2015-ig tartó idõszakra hét újabb autógyártótól kapott megrendelést. A Kirchhoff eredetileg a magyar Suzuki beszállítójaként telepedett le az országban, majd a gazdasági válság miatt arra kényszerült, hogy további megrendelõkkel keresse a kapcsolatot. A cég partnerei között van a Suzuki mellett a Skoda, a PSA, a VW, a Mercedes is.

A társaság árbevétele 2012-ben közel 16 milliárd forint volt, jelenleg 600 embert alkalmaz. A Kirchhoff Hungária Kft. tulajdonosa a német Kirchhoff Automotive GmbH, amely vezetõ szerepet tölt be a személygépkocsi karosszériaelemek gyártásában és beszállításában. A Kirchhoff Gruppe 1világszerte közel 10 ezer embert foglalkoztat, árbevétele 1,3 milliárd euró.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!