2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Kiterjesztik a Fenntartható zöldOtthon programot az egész Kárpát-medencéreForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-20 16:48:16
Megállapodást kötött a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) és a Fenntartható Otthon Zrt. vezetõje pénteken annak érdekében, hogy a magyarországi lakóépületek energiahatékonysági korszerûsítésében elért eredményeket Kárpát-medencei méretekben hasznosíthassák.

Az NSKI közleményében idézték Szász Jenõt, az intézet elnökét, aki szerint az energiatakarékos házak kultúrájának meghonosítását célul tûzõ program kitörési lehetõséget kínál a Kárpát-medencei magyarság számára az általános válsághelyzetbõl, továbbá össznemzeti gazdaságfejlesztési és munkahely-teremtési lehetõséget nyújt. A kutatóintézet ezért megkeresi az érintett kormányzati szereplõket annak érdekében, hogy a Fenntartható zöldOtthon Program bekerülhessen az unió által finanszírozott operatív programokba.

Az Európai Unió a 2014-2020-as finanszírozási ciklusban a szociális alap keretei között köztelezõen elõír határon átívelõ projekteket is, de valamennyi más operatív programban is megengedi a határon átívelõ projektek finanszírozását - hangsúlyozta Szász Jenõ. A budapesti központtal mûködõ Fenntartható Otthon Zrt.-t a Magyar Építõipari Nonprofit Kft. és a Zöld Mentor Kft. alapította 2011-ben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!