2020. január 21. Kedd, Ágnes.
 

Széleskörû vizsgálatok igazolják, hogy egy adag olajos mag, heti több mint egy alkalommal fogyasztva, úgy tûnt védelmet nyújt a szívroham és a stroke ellen.

A diófa levelérõl, a zöld dióról, a dióbél jótékony hatásáról már számtalan helyen olvashatunk, de mi a helyzet a dióhéjról?

A diótermesztéshez - a szõlõágazathoz hasonlóan - szükség van a hosszú távú szabályozásra. Folyamatban van a tízéves program kidolgozása - mondta Gombos Sándor, a Somogy megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a lengyeltóti diófesztivál részeként megtartott szakmai konferencián szombaton.

A dió jótékony hatásairól sokan tudnak, a diófalevélrõl vélhetõen kevesebben. Nem túlzunk, ha azt állítjuk: utóbbi sok esetben hasznosabb a termésnél.

« 1. oldal »