2024. május 8. Szerda, Mihály.
 

A melegedõ idõ miatt ismét gyorsan emelkedik a levegõben lévõ virágpor mennyisége, így erõsödhetnek az allergiások tünetei – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

Az idõjárás sajátosságai miatt a fák virágzása összecsúszott, a nagymennyiségû fapollen egyszerre kerül a levegõbe, ráadásul erõsítik is egymást. A tünetek azonban nem csak a pollenek mennyiségétõl, hanem a beteg lelkiállapotától is függnek.

Vége az allergiaszezonnak?2013-10-08 16:12:36

Az elsõ fagyok megérkezése után véget ért a lakosság csaknem egyharmadánál allergiás tüneteket kiváltó parlagfû pollenszórási szezonja.

Illusztráció - Pollenhelyzet - Az allergén gombák pollenszórása néhol a nagyon magas szintet is elérheti
Budapest, 2013. augusztus 17., szombat (MTI) – Az általános pollenterhelés ugyan csökkent az elmúlt napokban, azonban a kender pollenszórása felerõsödött, az allergén gombáké – amely az arra érzékenyeknél akár asztmát is kiválthat – néhol a nagyon erõs szintet is elérte – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Illusztráció - Pollenhelyzet - Erõsödik a nyári gyomok pollenszórásaBudapest, 2013. május 18., szombat (MTI) – A tavaszi fák pollenszórása fokozatosan visszaszorul, erõsödik viszont a nyári gyomoké, fõleg a pázsitfûféléké – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Facebook-oldalán szombaton.

 

Illusztráció - Pollenhelyzet - A tavaszi szezon csúcsidõszakában vagyunk
Budapest, 2013. május 1., szerda (MTI) – A tavaszi pollenszezon csúcsidõszakában vagyunk, országszerte egyszerre tíznél is több allergén van jelen a levegõben tüneteket okozó mennyiségben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán a Facebook-oldalán.

 

Pollenhelyzet – VM: már több mint 700 hektáron találtak parlagfüves területeket
Budapest, 2012. augusztus 14., kedd (MTI) – Az eddigi ellenõrzéseken az ország különbözõ pontjain 410 helyen, összesen 724 hektáron találtak parlagfüves területeket a földhivatalok munkatársai – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

« Előző « 2. oldal »