2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
ROMÁK ELLENI TÁMADÁSOK - Újabb támadást terveztek?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-24 15:10:39
A bûncselekmény-sorozat feltételezett elkövetõit már jó ideje ismerte, és maga ajánlotta õket a szórakozóhelyek vezetõjének figyelmébe. Az egyik férfi a Perényi1 pultosa, akit poligráfos vizsgálat alá vetettek.

Újabb támadást terveztek?

 

Az ügyvédek egyike szerint hétfõn folytatódik a gyanúsítottak kihallgatása.


A Budakörnyéki Bíróság vasárnap délután szökés, elrejtõzés, a bizonyítás meghiúsítása, valamint két gyanúsított esetében a bûnismétlés veszélye miatt elrendelte annak a négy férfinak az elõzetes letartóztatását, akik a Nemzeti Nyomozó Iroda (NYNYI) gyanúja alapján részt vettek a tavaly júliusban kezdõdött, hat halálos áldozattal járó romagyilkosságokban.

Õket, további két férfit és egy nõt péntekre virradóan fogták el a Debrecen belvárosában található Perényi1 nevû pinceklubban, az attól pár lépésre lévõ Karaoke Bárban és egy közeli lakásban.

Az akcióban a Terrorelhárító Szolgálat és az NYNYI mintegy száz munkatársa vett részt. A rajtütésrõl a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság legmagasabb rangú vezetõi is csak sok-sok órával késõbb értesültek; mindössze a helyszíni szemle biztosításához kérték a helyi erõk segítségét, de a látványos intézkedéssorozat okáról semmit sem mondtak nekik. Az elfogott személyeket Budapestre szállították; a bonyolult, szerteágazó ügyben nem a lakhely szerint illetékes, hanem a fõvárosi nyomozó hatóságok és igazságságszolgáltatási szervek járnak majd el.

Három tanú

Lõrincz Márton, a 30 éves P. Zs meghatalmazott védõje a tárgyalást követõen az MTI-nek azt mondta: védencét egy rendbeli emberöléssel és több rendbeli emberölés kísérletével gyanúsítják, többek között a galgagyörki támadással. Ruzsbaczy Nóra, a 42 éves K. Árpád kirendelt védõjének tájékoztatása szerint ügyfelét emberöléssel gyanúsítják, de a többi elõzetes letartóztatásba került férfihoz hasonlóan tagadta a bûncselekmények elkövetését.

Ruzsbaczy Nóra azt mondta, hétfõn a rendõrség tovább folytatja a gyanúsítottak kihallgatását.

Bencze József országos rendõr-fõkapitány szombaton reggel úgy nyilatkozott az M1 Nap-kelte címû mûsorában, hogy a gyanúsítottak már a következõ támadásokat tervezték, ezért csapott le rájuk a rendõrség. A rendõrségnek cáfolhatatlan bizonyítékai vannak – tette hozzá.

A fõkapitány közlése szerint 16 helyszínen foglaltak le bizonyítékokat, amelyek cáfolhatatlanok, és ezzel megfejtették az ügyet.A gyanúsítotti kör a késõbbiekben még tovább szélesedhet – fûzte hozzá Bencze József.

A gyanúsítottakkal egyidõben elfogott másik két férfit és nõt már szabadon engedték, a késõbbiekben tanúként számítanak rájuk – értesült a Hajdú-bihari Naplói. A nõ az APEH dolgozója, illetve a két vendéglátóhely számára szervez zenés programokat.

A bûncselekmény-sorozat feltételezett elkövetõit már jó ideje ismerte, és maga ajánlotta õket a szórakozóhelyek vezetõjének figyelmébe. Az egyik férfi a Perényi1 pultosa, akit poligráfos vizsgálat alá vetettek. Ügyvédje, Szabó István tájékoztatása szerint a fiatalember átment a vizsgálaton, a bûncselekményekhez nincs köze, mindössze ismeri a gyanúsítottakat. A másik férfinak is volt része hazugságvizsgálatban; azt követõen õt is elengedték.

A rendõrség keddre ígért bõvebb tájékoztatást a részletekrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!