2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
A romák kivándorolnánakForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-26 15:08:12
Továbbra is õrzik a rendõrök a kislétai támadást túlélõ 13 éves kislányt. A cigányság körében nincs nyugalom, mert úgy érzik, hogy a négy ember elfogásával még nincs elintézve semmi.

ROMÁK ELLENI TÁMADÁSOK - Több száz roma készül kivándorlásra


Továbbra is õrzik a rendõrök a kislétai támadást túlélõ 13 éves kislányt - írja a Népszabadság.

 

A lap szerint a nyomozásnak még egy sor kérdést kell tisztázni. Ugyanezt mondják a merényletek által érintett falvakban is. A cigányság körében nincs nyugalom, mert úgy érzik, hogy a négy ember elfogásával még nincs elintézve semmi. Szerintük szabadlábon vannak a felbujtók és azok, akik pénzelték az akciókat.

Petõfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetõje kedden a Magyar Televízió "Az Este" címû mûsorában azt mondta, hogy a rendõrök felbujtóról nem tudnak. A felételezett tettesek anyagi bázisát pedig már vizsgálják. A rendõri vezetõ megnyugtatásként közölte, hogy a bizonyítékok is alátámasztják, hogy "tetteseket fogtunk" - ezt a nézetet osztotta a bíróság és az ügyészség is. Petõfi Attila szerint akár lehetnek többen is, de ilyen bizonyítékaik a nyomozóknak nincsenek.

A Blikk közben arról írt, hogy az egyik gyanúsítottat, a korábban szerzõdéses katonaként kétszer is Koszovóban szolgáló férfit a titkosszolgálat korábban "A" típusú nemzetbiztonsági ellenõrzésnek vetette alá. Ez környezettanulmányt jelent: rokonait, ismerõseit is megkérdezték, milyen emberrõl van szó. Annyit lehetett tudni róla, hogy a DVSC szurkolói keménymagjához tartozónak mondja magát, ám katonaként nem tûnt rasszistának. Késõbb internetes blogokon "csontrabló" néven ennek éppen az ellenkezõjét írta.

Közben több újság is beszámol arról, hogy a romák kivándorolni készülnek. A Népszabadság azt közli: az elmúlt napokban több száz, aláírással ellátott kérelemmel fordultak romák az Országos Cigány Önkormányzat elnökéhez, hogy segítséget kérjenek kivándorlásukhoz. A távozás okaként a sorozatos támadásokat és diszkriminációt jelölték meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!