2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Romagyilkosságok: Változhatnak a gyanúsításokForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-26 15:21:00
A rendõrség egyelõre csak azt tudja bizonyítani, hogy a romák elleni támadások gyanúsítottai közül ketten mind a 9 támadásnál ott voltak, a másik két ember pedig más helyen.

ROMÁK ELLENI TÁMADÁSOK - Bencze József: Változhatnak a gyanúsítások

 

A rendõrség egyelõre csak azt tudja bizonyítani, hogy a romák elleni támadások gyanúsítottai közül ketten mind a 9 támadásnál ott voltak, a másik két ember pedig 1-1 helyszínen.


Ez nem jelenti azt, hogy a két ember nem lehetett ott más helyszíneken is - ezt mondta a Magyar Televízió szerda reggeli mûsorában Bencze József országos rendõrfõkapitány. A rendõrség egyelõre azonban csak azokat a gyanúsításokat közölheti, amelyekben megfelelõ személyi és tárgyi bizonyítékok vannak - tette hozzá.

A mûsorban a fõkapitány azt mondta: nem kizárt, hogy igazságosztóként akartak tetszelegni a támadók, de a valódi indítékról nem tudni semmit.

A korábbi, tarnabodi eset szabadon engedett gyanúsítottai kapcsán elmondta, hogy a három férfi szabad, de a vizsgálat folytatódik. A szakértõi vélemény szerint ugyanaz a lõpor volt ugyanis rajtuk, mint a támadások helyszínén, és egy tanú korábban ugyanolyan fegyverekkel látta õket, mint amelyekkel a támadást elkövették. Ezeket a kérdéseket tisztázni kell - tette hozzá a fõkapitány.

Bencze József úgy fogalmazott: a rendõrség elfogta a tetteseket, de az egész társadalom felelõssége felfedni az eset hátterét, és tenni az elõítéletek ellen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!