2024. május 21. Kedd, Konstantin.
 
Jan Slota: akár háborúba is torkollhat a feszültségkeltésForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-02 15:59:39
Slota szerint valós a veszély, hogy Magyarország addig szítja majd a feszültségeket, hogy a végén háborús konfliktus tör ki.

Nyugtalanságának adott hangot Ján Slota a Szlovák Nemzeti Párt elnöke az MKP és szlovákiai magyar civil szervezetek keddi, az államnyelvtörvény elleni nagygyûlésével kapcsolatban.

Azt, hogy az akción aláírást gyûjtenek az államnyelvtörvény ellen, csak afféle elterelõ hadmûvelet - írja keddi közleményében Slota -, mert "a tényleges cél a magyar kisebbség mozgósítása zavargásokhoz és a feszültségkeltéshez".

Ján Slota nagyon veszélyesnek tartja, hogy az MKP a nemrégiben alakult Híd párttal együtt arra buzdít, hogy a polgárok egy, a parlament által jóváhagyott jogszabályt ne tartsanak tiszteletben.

A törvény - véli a szlovák pártelnök - senkit sem diszkriminál, s ezt számos nemzetközi szervezet is megerõsítette. Az MKP szerinte a nagymagyar gondolatot akarja meghonosítani Szlovákiában - Budapest utasításai alapján.

Slota szerint Budapest az MKP-ba tömörülõ "nyilvános szolgái révén" a dunaszerdahelyi akcióval is tovább akarja szítani a szlovák-magyar viszonyban tapasztalható feszültségeket. Az SNS ezért felszólítja a szlovák diplomáciát, az eddiginél határozottabban lépjen fel az ilyen törekvések ellen. Valós a veszély ugyanis, hogy Magyarország addig szítja majd a feszültségeket, hogy a végén háborús konfliktus tör ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!