2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Nyugdíj nélkül maradnak?Forrás: Hajdú-Bihari Napló
Utolsó módosítás: 2008-08-27 14:01:53
Debrecen — Szakértõi vélemények szerint 1,3 millió honfitársunk nem lesz jogosult öregségi nyugdíjra, mivel nem dolgoztak le, és már nem is tudnak annyi idõt ledolgozni, amennyi kellene az ellátásra való jogosultsághoz.

Szakértõi vélemények szerint 1,3 millió honfitársunk nem lesz jogosult öregségi nyugdíjra, mivel nem dolgoztak le, és már nem is tudnak annyi idõt ledolgozni, amennyi kellene az ellátásra való jogosultsághoz.

 

További 700 ezren pedig állítólag csak a minimálnyugdíjra lesznek jogosultak. A másik nyomasztó probléma az, hogy négymillió aktív magyarnak kell eltartani gyakorlatilag a másik hatmilliót, ezért aztán a dolgozók a bruttó fizetésükbõl szinte csak minden második forintot látnak viszont.

Hajdú-Biharban az elmúlt év elején 216 ezer gazdaságilag aktív polgárra 198 ezer gazdaságilag inaktív (nyugdíjasok, illetve olyanok, akiknek nincs jövedelmet biztosító munkájuk) ember jutott.

És akkor még nem beszéltünk a 15 évesnél fiatalabb gyerekekrõl, valamint a 74 évesnél idõsebbekrõl, akik ugyancsak az eltartottak százezres körét bõvítik - derül ki a statisztikai adatok áttekintésébõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!