2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Holttest a csomagtartóban - milliókkal tartozott, ezért kellett meghalniaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-13 11:20:54
A 26 éves fiatalember többeknek tartozott milliókkal. Az egyik hitelezõje megtalálta, és egyetlen lövéssel kivégezte egy garázsban. A rendõrök alig fél nap alatt, még az éjszaka elfogták a feltételezhetõ gyilkost.

A rendõrök elfogták azt a férfit, akit a szerdán, Budapesten, egy autó csomagtartójában talált ember megölésével gyanúsítanak.

 

13,58 Holttest a csomagtartóban: milliókkal tartozott, ezért kellett meghalnia

Már pénteken eltûnt otthonról az a fiatalember, akinek a holttestét szerdán egy autó csomagtartójában találták meg Budapesten. Közben sokan keresték otthon, ugyanis többeknek tartozott milliókkal. Az egyik hitelezõje megtalálta, és egyetlen lövéssel kivégezte egy garázsban. A gyilkost elfogták.

Az ügy részleteirõl csütörtökön számolt be Bodnár Zsolt, a budapesti rendõrfõkapitány bûnügyi helyettese. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, szerdán délután három óra után az Országos Mentõszolgálat jelezte a rendõrségnek, hogy a Gvadányi út és Remény utca keresztezõdésében egy parkoló autó csomagtartójában eszméletlen férfi van. A rendõrök egy holttestet találtak a helyszínen. Kiderült, hogy a halott egy 26 éves fiatalember. Az apját egy ismerõse értesítette, hogy a kocsija ott parkol a Gvadányi utcában. Az apa lement és a csomagtartóban találta a fiát. Õ hívta a mentõket is. A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy a fiatalember bûncselekmény áldozata lett. A gyilkost 12 órán belül elfogták a rendõrök.

A gyilkosság körülményeibõl - egyetlen fejlövés, csomagtartóba rejtett holttest - már a helyszíneléskor következtetni lehetett, hogy valamiféle elszámolási vita van a háttérben - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Bodnár Zsolt. Még szerdán este 22 embert hallgattak meg az ügy kapcsán. Körvonalazódott, hogy a fiatalember többeknek is tartozott, összesen több mint 20 millió forinttal.

Már pénteken elment otthonról, közben viszont sokan keresték, meg szerették volna találni. Egyiküknek sikerült, a 26 éves, erõs felépítésû fiatalemberrel az egyik hitelezõje, egy hasonló korú fiatalember hétfõn, a garázsában találkozott, hogy visszakérje a 6 millió forintot, amit adott neki. Mivel a pénz a hitelezõ szüleitõl származott, a fiatalember szorult helyzetbe került, feltehetõen mérgében lõtte le egyetlen fejlövéssel az adósát. A pisztolyt egyébként pár nappal korábban éppen a késõbbi áldozatától kapta, az adósság egy részének törlesztéseként.

A holttestet ezután berakta az áldozat kocsijának csomagtartójába. Egy ismerõsét kérte meg, hogy vigye az autót egy trélerrel a Gvadányi út Remény utca keresztezõdéséhez, ahol késõbb megtalálták. A sofõr valószínûleg nem tudta, hogy halott van a csomagtartóban. Azt mondta neki a gyilkos, hogy a kocsi egy barátjáé, elromlott, le kell rakni valahol.
A gyanúsított beismerõ vallomást tett. Garázsában megtalálták a töltényhüvelyt, a lõszer magját, és a vérfoltokat is, melyek alátámasztják a férfi által elmondottakat - közölte Bodnár Zsolt. Azt, hogy mire kellettek a kölcsönkért milliók és hogy mivel foglalkozott az áldozat ismerõsi köre, még vizsgálják. "Üzletemberekrõl van szó, akik mindenfélével kereskedtek" - mondta a bûnügyi helyettes. "Nem normál munkaidõben dolgozó esztergályosokról van szó" - tette hozzá.

Az elmúlt néhány napban egyébként több "életellenes cselekmény" is történt Budapesten - mondta Bodnár Zsolt. Ezek hajléktalanok közötti késelések, illetve egy rablás. Összesen öt ilyen eset van, melyben ketten haltak meg. Négy esetnél már elfogták, vagy a közelében járnak a tettesnek - mondta.  



A rendõrök alig fél nap alatt, még az éjszaka elfogták a feltételezhetõ gyilkost. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság csütörtökön kora délután tájékoztat a részletekrõl.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, szerdán délután három óra után az Országos Mentõszolgálat jelezte a rendõrségnek, hogy a Gvadányi út és Remény utca keresztezõdésében egy parkoló autó csomagtartójában eszméletlen férfi van. A rendõrök egy holttestet találtak a helyszínen. Kiderült, hogy a halott egy 26 éves fiatalember. Az apját egy ismerõse értesítette, hogy a kocsija ott parkol a Gvadányi utcában. Az apa lement és a csomagtartóban ott találta a fiát. Õ hívta a mentõket is. A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy a fiatalember bûncselekmény áldozata lett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!