2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
515 vegyi anyagot kennek magukra a nõk napontaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-20 11:04:55
Nem is gondolnánk, hogy egy krémmel, egy parfümmel milyen sok vegyi anyagot juttatunk a szervezetünkbe.

A nõk a szépségápolás során átlagosan 515 különbözõ anyagot kennek az arcukra és a testükre naponta. Átlagosan 13 kozmetikai terméket használnak naponta, ezek nagy része több mint 20 összetevõbõl áll - írja a Daily Telegraphra hivatkozva a Világgazdaság Online.

A Bionsen felmérése szerint a nõk átlagosan 13 kozmetikai terméket használnak naponta, ezek nagy része több mint 20 összetevõbõl áll. A parfümök mintegy 250 alkotóelembõl tevõdnek össze, de egyes termékekben akár 400 vegyi anyag is található.

Az ajakrúzs átlagosan 33, a testápoló 32, a szempillasfesték 29, a kézkrém pedig 11 alkotóelembõl áll. A felméréssel arra hívta fel a figyelmet, hogy a modern szépségápolási kultúra részeként a nõk egyre több terméket használnak, ezek pedig az egészségre ártalmas alkotóelemeket is tartalmazhatnak.

Egy korábbi felmérés kimutatta, hogy a 25 év alatti nõk egyharmada olyan kozmetikumokat is használ, amelyeket 40 év fölöttieknek szántak, így fölöslegesen teszik ki magukat potenciálisan káros kezeléseknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!