2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Elõször a jég, majd a rendõrök ejtették foglyul az orvhalászokatForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-22 09:32:30
A halászok kimentek a befagyott Tisza-tóra este, de reggelre befagyott a jégbe vájt vízi folyosó, így nem tudtak szabadulni.

A jég csapdájába esett orvhalászokat fogtak el a rendõrök nemrég a Tisza-tavon.

A halászok eltûnését egy ismerõsük jelentette be. A rendõrök megállapították, hogy a halászok kimentek a befagyott Tisza-tóra este, de reggelre befagyott a jégbe vájt vízi folyosó, így nem tudtak szabadulni. A Tiszai Vízirendészeti Rendõrkapitányság hétfõn számolt be a néhány napja történt esetrõl.

Még kiszabadításuk elõtt kiderült, hogy a 4 férfi valójában orvhalász. A rendõrök és a halõrök figyelõszolgálatot szerveztek és elõkészültek a mentésre, illetve elfogásra. Közben a faladikban ülõ orvhalászok a náluk lévõ eszközökkel elkezdték kitörni a jégbõl a ladikot, hogy elmeneküljenek. Ez nem sikerült, a jég fogságából a fogda fogságába kerültek.

Az elfogás egyben életmentés is volt, hiszen a négy ember egy teljes éjszakát töltött a tavon a hidegben és nappal, mikor a mentésük elkezdõdött, még szintén fagypont alatt volt a hõmérséklet. A rendõrök egyébként 40 kiló halat találtak a ladikban és az orvhalászok eszközeit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!