2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Az Avatar lesz az év legjobb filmje?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-22 10:16:50
James Cameron új filmje, az "Avatar" vette át a vezetést az észak-amerikai filmes bevételi listán 73 millió(!) dollárral.

- derül ki a vasárnap este nyilvánosságra hozott hollywoodi adatokból.

A világ legdrágább filmjének kikiáltott, a pletykák szerint csaknem 500 millió dollárba került alkotás világszerte 159,2 millió dollárt fialt a hétvégén, így összbevétele már eléri a 232,2 millió dollárt.

Cameron az 1997-es "Titanic" óta nem készített mozifilmet. A 2154-ben játszódó "Avatar" abban is különleges, hogy eddig egyetlen filmnél sem használt, új fejlesztésú, háromdimenziós kamerákkal készült.

Hollywoodi adatok azt mutatják, hogy a hétvégi, észak-amerikai mozis bevétel 58 százalékát az "Avatar"-ra váltott jegyek teszik ki. Emiatt a második helyre szorult a Disney stúdió klasszikus animációs filmje, "A hercegnõ és a béka" 12 millió dolláros bevétellel.

A harmadik helyen a Sandra Bullock fõszereplésével készült, egy Arany Glóbusz díjra "The Blind Side" áll, amely a bemutatása óta eltelt ötödik hétben is összeszedett 10 millió dollárt. A negyedik helyen Sarah Jessica Parker és Hugh Grant új komédiája, a "Did You Hear About the Morgans?" debütált 7 millió dollárral, míg az ötödik helyre az "Alkonyat - Újhold" került 4,4 millió dollárral.

Az "Avatar" egyébként nem döntötte meg a legjobb decemberi debütálás rekordját, amelyet Will Smith filmje, a "Legenda vagyok" tart: a sci-fi két évvel ezelõtt 77,2 millió dollárt hozott a nyitó hétvégéjén. Viszont egyben elsõ az "Avatar": megdöntötte a háromdimenziós filmek debütáló-rekordját, amelyet eddig a "Fel" tartott 68,1 millió dollárral.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!