2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Marian Cozmát maffiózónak nézték támadóiForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-01 19:20:01
A kézilabdázó tánc közben lökdösõdött, az egyik gyanúsított szerint egy ember felelõs a haláláért.

Marian Cozma szíven szúrásáért "egy ember a felelõs" - állította a 32 éves N. Gyõzõ, a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja vasárnap este a TV2 Napló címû mûsorában.

Marian Cozma "kinézetre inkább maffiózónak tûnt, mint egy sportolónak" és "ezt a magas srácot" már többen is nézték a táncstílusa miatt, mert aki csak elment mellette, szinte mindenkit meglökött - mondta N. Gyõzõ a veszprémi Patrióta lokálban 2009. február 8-án hajnalban történtekrõl.

"Szemmel látható volt, hogy ez a srác agresszívan viselkedik" - tette hozzá N. Gyõzõ, megjegyezve, hogy aztán a "közelségébe került" és õt is többször meglökte.

A lökdösõdés indulatosabbra sikerült, de azt "nem hinném, hogy én ütöttem elõször" - adta elõ védekezésül a gyanúsított, megjegyezve ugyanakkor: lehetséges, hogy kettõjük között "kezdõdött el ez az incidens". Állítása szerint a kézilabdások is "kivették a részüket" és "a "kölcsönös agresszió miatt alakult ki ez a verekedés".

N. Gyõzõ szerint nem volt tömegverekedés a lokálban, csak három-négy ember pofozkodott mindkét oldalról, s szerinte "jó kis bunyó volt (...), ezek a srácok jól kiosztottak minket".

A gyanúsított a verekedésen túl azt ismerte el a tévémûsorban, hogy az utcán fejbe rúgott valakit, ám állítása szerint õ azt hitte, hogy egyik barátja fekszik a földön, s a "fölé hajoló srác" ütni akarja. (Valójában N. Gyõzõ Zarko Sesumot, az MKB Veszprém és a szerb válogatott kézilabdázóját rúgta fejbe, aki a szíven szúrt Marina Cozma fölé hajolt - mint ez a rendõrség több nyilatkozatából ismert már a bûntett elkövetése óta.)

N. Gyõzõnek állítása szerint nem volt tudomása arról, hogy ott valaki meghalt. Errõl csak akkor szerzett tudomást, miután kialudta magát, majd R. Sándor barátjával kocsival elindult Ausztriába és az autó rádiójából hallott a halálesetrõl - hangoztatta a tévémûsorban a társtettesként elkövetett emberöléssel gyanúsított N. Gyõzõ. Rajta kívül az ügyben ezzel a bûncselekménnyel még R. Sándort és Sz. Ivánt gyanúsítják.

Marina Cozmát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál elõtt. A segítségére sietõ sporttársait, - Zarko Sesumot, a szerb, Ivan Pesicet, a horvát kézilabda-válogatott tagját, az MKB Veszprém játékosait - életveszélyesen megsebesítették, mindketten súlyos mûtéten estek át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!