2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Korlátozza magát a kormányForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-01 18:49:08
Március 1-tõl, illetve április 1-tõl bizonyos területeken döntési tilalmat vezet be magára nézve a jelenlegi kabinet, hogy se személyi döntésekkel, sem pedig hosszabb távú kötelezettségvállalásokkal ne akadályozza az új kormány munkáját - jelentette be még januárban Szollár Domokos kormányszóvivõ.

A döntés értelmében március 1-jét követõen az új kormány minisztereinek kinevezéséig új vezetõket nem lehet kinevezni sem a minisztériumoknál, sem a központi államigazgatási szerveknél és ezek helyi szerveinél sem. Mostantól nem lehet a minisztériumokban szakmai tanácsadói és fõtanácsadói címet adományozni. Márciustól a minisztériumokban célfeladat sem adható ki.

A költségvetési szervek és a vagyonkezelésükbe tartozó gazdasági társaságok hétfõtõl egészen a választásokig csak olyan közbeszerzési eljárást írhatnak ki, amelynek eredményérõl a következõ kormány kinevezését követõen döntenek. Halaszthatatlan beszerzések esetén a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ államtitkár adhat ez alól felmentést.

Április elsõ napjától a minisztériumokban, illetve a központi költségvetési szerveknél csak a közfeladatok zavartalan ellátásához szükséges kötelezettségvállalásokról születhet döntés. Szintén április 1-jétõl nem köthetõ egyedi támogatási szerzõdés közhasznú és kiemelten közhasznú társaságokkal. Az új kormány kinevezéséig az uniós pályázatok bíráló bizottságai nem tesznek javaslatot projektek támogatására áprilistól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!