2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Demszkyt sokkolta Balogh Zsolt nyilatkozataForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-09 13:09:15
A fõpolgármestert elmondása szerint sokkolták a BKV volt megbízott vezérigazgatójának, Balogh Zsoltnak a szavai. Demszky Gábor az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában azt mondta, hozzá semmilyen jogsértés híre nem jutott el.

Szerinte Balogh Zsolt Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata egy megtört ember vallomása.

Budapest fõpolgármestere az RTL Híradónak azt mondta, hozzá bizalommal fordulhatott volna Balogh Zsolt.

„Ha Balogh vezérigazgató úr hozzám fordult volna az ügyek legelején, amikor elõször próbáltak pénz kipréselni belõle, akkor õ bejelentést tesz, és megtesszük együtt a feljelentést, akkor mindez nem történhetett volna meg. Neki módja lett volna ezt megállítani” – nyilatkozta Demszky Gábor.


Balogh Zsolt nyilatkozatára, mely szerint a pénzek vélhetõen a kormánypártokhoz vándoroltak, Demszky Gábor úgy reagált, hogy õ nem tud egyetlen fillérrõl sem, ami pártokhoz jutott volna, és Balogh Zsolt sem mondott semmilyen konkrét esetet.


Demszky Gábor úgy véli, Balogh Zsolt nyilatkozata egy megtört ember vallomása és „összességében egy hihetõ történet”. Olyan drámai erejû, melyet a közéletben eddig még nem tapasztaltunk.


Arra a kérdésre, hogy saját felelõsségét látja-e abban, hogy ez megtörténhetett, a fõpolgármester a következõket mondta:


„ Az én felelõsségem abban merül ki, hogy hagytam, hogy egy szuper fõpolgármester helyettest hozzon a szocialista párt, hagytam, hogy Antal Attilát kinevezzék, hogy Balogh Zsoltot kinevezzék, bár egyikükrõl sem feltételeztem, hogy bûncselekményeket követnek el. Nemcsak, hogy nem tudtam, nem tudhattam ezekrõl az ügyekrõl, ezeket konspirálták, igyekeztek eltitkolni mindenki elöl.


A fõpolgármester szerint a bíróság feladata, hogy kiderítse, jutott-e a pártoknak a BKV volt megbízott vezérigazgatója által említett 70 millió forintból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!