2024. május 13. Hétfő, Szervác, Imola.
 
Kiszabadulhat Budaházy?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-19 17:40:59
Kiengedhetik az elõzetes letartóztatásból jövõ hét csütörtökön Budaházy Györgyöt, ha a helyi választási bizottság úgy dönt, hogy összegyûjtött ajánlószelvényei alapján nyilvántartásba veszi független jelöltként.

Budaházy György ellen négy büntetõeljárás is folyik, egyebek mellett terrorcselekmény miatt. Budaházy Budapesten, a XI. kerületben indult, ahol szimpatizánsai gyûjtötték össze neki szerdára a szükséges 750-nél valamivel több ajánlószelvényt.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédõ Szolgálat ügyvezetõje elmondta, hogy bár nem kampányfõnöke Budaházy Györgynek, jogvédõként és emberként fontosnak tartja, hogy a szerinte koncepciós eljárások alatt álló férfi indulhasson a választásokon. Ezért vett részt szerdán egy koncerttel egybekötött választási gyûlésen, ahol Budaházy György édesanyja jelentette be, hogy összegyûlt a szükséges számú ajánlószelvény.

Az ajánlószelvényeket pénteken adják le a helyi választási irodában. A helyi választási bizottság pedig hétfõn ül össze és dönt arról, hogy érvényesek-e a szelvények és nyilvántartásba veszi-e a jelöltet. A döntés 3 nap után emelkedik jogerõre. Ha a jelöltet, aki ellen büntetõeljárás van folyamatban és ráadásul személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés terheli - jelen esetben elõzetesben van - jogerõsen nyilvántartásba veszik, akkor az ellene folyamatban lévõ eljárásokat fel kell függeszteni. A rá vonatkozó törvények szerint, ha a döntés jogerõssé válik, akkor azonnal szabadon kell engedni - ismertette Gaudi-Nagy Tamás a képviselõ-jelöltté válás ezen speciális esetétnek folyamatát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!