2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Hárman vallottak Hagyó ellen?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 14:49:39
A Népszabadság információja szerint a rendõrök már felfüggesztették volna Hagyó Miklós mentelmi jogát, de az ügyészség további bizonyítékokat kér a politikus ellen.

A lap szerint a BRFK birtokában három olyan vallomás van, amelyek alapján meggyanúsítanák a volt fõpolgármester-helyettest a BKV-s ügyekben.

„Konkrétan én egy alkalommal adtam át 15 millió forintot.”

- Hogyan?

„Egy nokiás dobozban közvetlenül a Hagyó úrnak” – mondta Balogh Zsolt, a BKV volt vezérigazgatója.

Balogh Zsolt egykori vezérigazgató március 8-án a Hír Tv stúdiójában vádolta meg Hagyó Miklóst. Balogh-ot már a rendõrség is kihallgatta. Az övé lehet az egyik vallomás a három közül, ami alapján meggyanúsítanák a volt szocialista fõpolgármester-helyettest.

- Tekinthetjük úgy, hogy Balogh Zsolté az egyik ilyen vallomás?

„Nagyon valószínûnek tartom, de biztosat nem tudok állítani” – mondta Bárándy György, ügyvéd.

Bárándy György - aki csak hétfõig volt Balogh jogi képviselõje - a Hír Tv-nek stúdiójába is elkísérte a volt vezérigazgatót.

- A vallomásában tett állításai megegyeznek azzal, ami a sajtóban is megjelent?

„Igen, igen.”

- Akkor valószínûleg õ az egyik olyan, akinek „kõkemény terhelõ vallomás van”?

„Igen, ahogy az elõbb mondtam nagyon valószínû, a másik kettõrõl fogalmam sincs, hogy ki” – mondta Bárándy György.

A Népszabadság írt hétfõn arról, hogy három „kõkemény terhelõ vallomás van” Hagyóval szemben. Több gyanúsított ügyvédjét is kereste az RTL Híradó stábja, de senki nem akarta kommentálni a lap állításait. A cikkben arról írnak: a BRFK már meg is kereste az ügyészséget azért, hogy függesszék fel Hagyó Miklós mentelmi jogát, de a lap szerint az ügyészség további bizonyítékokat kért.

A BRFK-t és a Fõvárosi Fõügyészséget is kereste az RTL Híradó stábja Hagyó Miklós mentelmi jogának esetleges felfüggesztésével kapcsolatban, de senki nem akart kamera elé állni.

Hagyó Miklóst is kereste az RTL Híradó, õ sem nyilatkozott. A múlt héten a BKV ügyeit vizsgáló Fõvárosi Bizottságnak küldött levelében azt írta, sem dobozban, sem táskában nem vett át bûnös pénzt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!