2024. május 9. Csütörtök, Gergely.
 
Lecsapnak a szabálytalankodó hajósokraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 18:22:37
Fokozottabb rendõri ellenõrzés a Dunán. Kedden még a turistákat szállító, a város egyik látványosságának számító kétéltû buszt is megállították és a papírokat ellenõrizték.

A dunai vízirendõrök egy nemzetközi akcióban vesznek részt, feketemunkásokat, embercsempészeket és hamis okmányokat keresnek.

Egy román tolóhajóhoz igyekezett az alezredes és a törzszászlós. Éppen játék közben zavarták meg a román legénységet. Németül próbáltak szót érteni velük. Nyelvileg nehéz terep, de végül mégis elõkerültek a legfontosabb iratok. Néhány perces vizsgálódás után kiderült, a személyzet és a hajó papírjai is hiánytalanul megvannak.

Az Aquapol elnevezésû nemzetközi akcióban hamis okmányokra, a feketemunkások kiszûrésére és a migrációhoz kapcsolódó bûncselekményekre figyelnek. A Dunai Vízirendészet vezetõje szerint nem jellemzõ a hajókon az ember- vagy a kábítószer-csempészet, de azt sem lehet kizárni, hogy idõnként elõfordul. A mostani ellenõrzések éppen az alaposabb vizsgálódást segítik.

„Ha belegondolunk, hogy van egy 210 méter hosszú kötelék, amely mondjuk vasércet, vagy szenet vagy búzát szállít, annak az aljára elhelyeznek kábszert vagy kialakítanak olyan helyet, ahol emberek tartózkodhatnak, azt a rutin ellenõrzés során nem lehet földeríteni. De egy kikötõi ellenõrzés során igen” – mondta Tóth Zoltán, a Dunai Vizirendészeti Rendõrkapitányság vezetõje.

A Dunán most egyetlen hajó sem lehet kivétel. Ma még a turistacsalogató vízjáró buszt is ellenõrizték a rendõrök, a jármû papírjai teljesen rendben voltak.

A vízirendõrök hétfõ óta ellenõrzik fokozottabban a dunai hajókat. Az akció egészen vasárnapig tart. Eddig már több szabálytalanságot is találtak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!