2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Háborog Demszky és LendvaiForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-24 17:02:30
Cáfolja Regõczi Miklós szerdán megjelent állításait Demszky Gábor, aki jogi lépéseket is tesz a megjelent nyilatkozatok miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a fõpolgármester.

Demszky Gábor azt írta, hogy a BKV volt vezérigazgató-helyettesével kizárólag kabinetüléseken vagy más hivatalos események alkalmából találkozott. A fõpolgármester közleménye szerint a BKV-nál lobbistái nem voltak, így sem azokon keresztül, sem személyesen nem kért semmit Regõczi Miklóstól. Arra sem kérte a vezérigazgató-helyettest és Antal Attila vezérigazgatót, hogy kössenek szerzõdést a Sawyer Miller Grouppal. A céggel kapcsolatban a fõpolgármester azt írja, hogy a 4-es metró tájékoztatási feladatait nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el a legolcsóbb ajánlattal még 2005-ben. Ezen kívül Regõczi Miklós hivatali idejében összesen fél évig dolgozott a BKV-nak havi 750.000 Ft + áfa összegért.

Demszky Gábor szerint azonban ugyanebben az idõszakban köttettek olyan nagy összegû kommunikációs szerzõdések, amelyeket a rendõrség vizsgál, mert a gyanú szerint a kifizetést nem elõzte meg érdemi munka.

Regõczi Miklós a BKV ügyeivel összefüggõ nyomozás gyanúsítottja, és mint ilyen, semmilyen igazmondási kötelezettség nem terheli. A védekezés érdekében akár valótlanságot is állíthat. Ez történt most is - áll a fõpolgármester közleményében.

Lendvai nem ismeri Regõczi Miklóst

Egy árva szó sem igaz a Magyar Nemzetben szerdán megjelent Regõczi Miklós-interjú Lendvai Ildikóról szóló állításaiból - így reagált szerdán a párt honlapján az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó azt írta, hogy Regõczi Miklóst egyáltalán nem ismeri, Antal Attilával pedig egyszer találkozott. Ekkor a 47-es villamos vonalának meghosszabbítása miatt kereste. A politikus szerint egyetlen ismerõse sem dolgozik a BKV-nál vagy annak társaságainál.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!