2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Morvai szerint provokálta õt a közterületesForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-26 15:43:08
A közterület-felügyelet egyik vezetõje ajánlotta fel, hogy mentelmi jogra hivatkozva meg lehet úszni a tilosban parkolásért kiszabott büntetést - mondta Morvai Krisztina az MTV Ma Reggel címû mûsorában.

A Jobbik európai parlamenti képviselõje elmondása szerint ekkor kiabálni kezdett az érintett vezetõvel, hogy fel van háborodva az ajánlaton, és ragaszkodott a bírság kifizetéséhez. Hozzátette: csak azért mutatta fel a képviselõi igazolványát, mert a többi iratát ellopták.

Az RTL Híradó csütörtökön számolt be arról, hogy Morvai Krisztina mentelmi jogát kihasználva akarta levetetni autójáról a kerékbilincset. A Jobbik európai parlamenti képviselõje egy boltba ment be, és amikor kijött, már kerékbilincs volt az autóján. Morvai Krisztina a helyszínen lévõ közterület-felügyelõknek egy képviselõi igazolvánnyal igazolta magát, és kérte a kerékbilincs díjmentes levételét, képviselõi mentelmi jogára hivatkozva - mondta el az RTL Híradónak csütörtökön Illés István, az V. kerületi közterület-felügyelet igazgatója. A közterület-felügyelõk nem voltak hajlandók teljesíteni a jobbikos politikus kérését, ezért a végül csak úgy szabadult a bilincstõl, hogy kifizette a 7 ezer forintos büntetést.

Morvai Krisztina elismerte, hogy tilosban parkolt, a történtekkel kapcsolatban azonban azt mondta: minden pont fordítva történt, mint ahogy azt a sajtóban közölték. A jobbikos államfõjelölt azt állítja, az V. kerületi közterület-felügyelet vezetõje mondta neki, hogy nem kell fizetnie, mivel mentelmi joga van. Õ erre kiabálni kezdett az illetékessel, és hangsúlyozta: fel van háborodva az ajánlaton, és ragaszkodott a bírság kifizetéséhez. A politikus, csak azért mutatta fel a képviselõi igazolványát, mert a többi iratát ellopták. Mint kiderült, jogosítványa ekkor nála volt - de ahogy Morvai Krisztina mondta - a képviselõi igazolvány akadt elõször a kezébe. A jobbikos képviselõ szerint nem kizárt, hogy az érintett vezetõt provokátorként küldték oda hozzá.

Rogán Antal, a történtekkel kapcsolatban közleményt adott ki csütörtökön. Ebben azt írja, hogy felháborítónak tartja, hogy Morvai Krisztina „miután nem sikerült a mentelmi jog mögé bújva megúsznia a büntetést, most a vele szemben türelmesen eljáró egyszerû köztisztviselõket vádolja.”

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!