2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Továbbra is megkapja pénzét az EclipseForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-29 15:34:43
Még mindig szerepel a köztartozásmentes adózók adatbázisában az Eclipse Zrt., annak ellenére, hogy a cég ellen milliárdos adócsalás és pénzmosás miatt nyomoznak a vámosok.

Addig, amíg az APEH adatbázisa szerint nincs adótartozásuk, az állam továbbra is fizethet nekik. Így az autósok által eredetiségvizsgálatra befizetett pénz egy része hozzájuk kerül.

Házkutatások, letartóztatások. A vámosok a hónap elején fogták el a cég vezetõit. A gyanú több milliárdos pénzmosás és adócsalás.

Az Eclipse bevételeinek döntõ részét az államtól kapja, egy, az eredetiségvizsgálathoz szükséges szoftverért. Az állam pedig a szerzõdés szerint továbbra is fizet nekik, nem tehet mást. Az utalást intézõ Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közleménye szerint „az Eclipse Zrt részére akkor történt kifizetés, ha a fizetési határidõ idõpontjában a cég szerepelt az APEH köztartozásmentes adózói adatbázisában.”

Az Eclipse neve pedig most is ott van a listán.

„A gyanú nem mond semmit, vagy az, hogy az újságban olvassuk. Ezért mondom azt, hogy az éppen mindig rendelkezésünkre álló adatok alapján bíráljuk el a nullás igazolás kiadhatóságát” – mondta Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivõje.

Pedig az adóhatóság nemcsak az újságból értesülhetett a vámosok nyomozásáról.

„Ebben az ügyben az APEH is vizsgálódott, 2007 évben az egész évre vonatkozóan. A napokban várjuk, hogy az APEH vizsgálata eredményeképp, információink szerint, feljelentéssel átérkezik, megérkezik hozzánk ez az ügy” – mondta Fröhlich Zsolt, a VPOP ezredese.

Az Eclipse-ügyben 7 ember van elõzetes letartóztatásban. A cég tavaly év végén újabb, csaknem 5 milliárdos állami megrendelést kapott. A pénzt 2011 januárja és 2014 decembere között havi bontásban kellene megkapniuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!