2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Hasba rúgták a rendõrségen?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 10:29:05
Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a rendõrségi elõállítóból egy férfit péntek éjjel Debrecenben.

Azért került oda, mert a rendõrség szerint belekötött a járõrökbe, majd mikor igazoltatni akarták, ellenszegült. A férfi azt állítja, az egyik rendõr megverte. A nyomozó ügyészség eljárást indított.

Mentõvel hozták a férfit péntek éjjel a rendõrségi elõállítóból a debreceni Kenézy Gyula Kórház traumatológiájára. Súlyos, életveszélyes sérülései voltak.

„A húgyhólyagja sérült, perforálódott, magyarul kiszakadt. Nagyon gyors mûtéti beavatkozást követõen állapota stabilizálódott” – mondta Szentgyörgyi János, a Kenézy Gyula Kórház szóvivõje.

A 22 éves fiatalember azt állítja, hogy az egyik rendõr verte meg az elõállítóban. A férfinak még legalább egy hétig kórházban kell maradnia. Nem akart nyilatkozni, de a kezelõorvosának azt mondta, hogy a rendõr hasba rúgta.

Az egyik keresztezõdésben kezdõdött minden. A rendõrség szerint a fiatalember belekötött a rendõrökbe. Igazoltatni akarták, de ellenszegült, erre bevitték a kapitányságra.

„Miután ennek a sérülésnek az eredete rendõri bántalmazás volt a sértett állítása szerint, a Debreceni Nyomozó Ügyészség elindította a nyomozást” – mondta Jónáné Pocsai Edit, a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség szóvivõje.

Az ügynek még nincs gyanúsítottja. De ha bebizonyosodik, hogy a rendõr valóban bántalmazta a férfit, és az is, hogy ezzel életveszélyes sérülést okozott, akár nyolc év börtönt is kaphat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!