2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Kirúgták Fricz Tamást az MTA Politikatudományi IntézetbõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-23 10:31:31
A jobboldali politológus pár napja még az Orbán-kormányt ünnepelte, de mennie kellett.

Megválik a jobboldali politológus Fricz Tamástól a Magyar Politikatudományi Intézet vezetõje, Körösényi András, aki korábban közel állt a Fidesz vezetéséhez.

Információink szerint megválik Fricz Tamástól (a Magyar Nemzetben Következmények nélküli ország címmel cikksorozatot, majd e címmel könyvet is jegyzõ politológustól) a Magyar Politikatudományi Intézet vezetõje, Körösényi András.

Megkeresésünkre sem megerõsíteni, sem cáfolni nem akarta a januárban kinevezett igazgató, Körösényi András Fricz eltávolítását, de válaszában arra hivatkozott, hogy egy intézet belügye nem tartozik a nyilvánosságra. Fricz telefonhívásunkra csak annyit mondott megtörten, hogy nem kíván az ügyrõl semmit sem mondani.

Tudomásunk szerint Fricz meglepõdött az eltávolításán. Az április 11-i választás után a Magyar Nemzet-beli cikkében még annak örült, hogy: "Hát megtörtént végre. Megtörtént, hogy lett következmény: az õszödi beszéd elnyerte méltó büntetését az április 11-i választásokon. Igaz, nagyon megkésve, mert az elmúlt négy év nagyon súlyos rombolásokat okozott Magyarországon. Nyilván százszor jobb lett volna, ha az õszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, 2006. szeptember 17-e után távozik a bevallottan hazug és manipulatív kormányfõ és kormánya. Ez tette volna lehetõvé, hogy hazánk egy óriási sikerélménnyel felvértezve, megújulva, s még korántsem olyan rossz állapotban kezdje meg építkezését, mint amilyen állapotba 2010-re került."

A Fidesz 2006-os veresége után Fricz Schmidt Máriával szervezett tanácskozásokat a jobboldali politika megújításáról. 2009-ben megalapította a Civil Összefogás Fórumot, ami két, elõrehozott választásokat követelõ kormányellenes tüntetést is szervezett, amit a Jobbik is támogatott

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!