2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Már 30 áldozata van a bányarobbanásnakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-10 12:07:12
30-ra emelkedett a szombati sújtólégrobbanások halálos áldozatainak száma - jelentette a Ria-Novosztyi orosz hírügynökség hétfõn. Még legalább 60 munkás van a mélyben.

A tárnákban felgyülemlett metángáz még szombaton robbant be a Raszpadszkaja szénbányában, mialatt 370 munkás dolgozott odalent. Többségüknek sikerült a felszínre jutniuk, de sokan lent rekedtek. "A legutolsó adatok szerint 30 ember meghalt, míg 60-an csapdába estek" - mondta Szergej Sojgu. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztere kijelentette, hogy a szellõzõrendszer is tönkrement a robbanásban, amit már kijavítottak, és folytatódhat a mentõakció, amit egy második detonáció után kellett felfüggeszteni. A második robbanás két órával követte az elsõt, amikor már a mentõalakulatok a mélyben voltak.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a biztonsági szabályok megszegése miatt bûnügyi eljárást indítanak a hatóságok. A szibériai Raszpadszkaja szénbánya az orosz származású milliárdos, Roman Abramovics résztulajdonában van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!