2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Mégsincs fosztogatás BorsodbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-08 11:57:19
Alaptalannak minõsítette a fosztogatásokról szóló híreket az árvízzel sújtott területeken a Borsod megyei rendõrfõkapitány.
Ennek ellenére a rendõrök két esetben tetten értek olyanokat, akik üresen álló házból akartak kisebb tárgyakat elvinni. A rendõrök megerõsített szolgálatot tartanak az árvízzel sújtott területeken. A nagyáruházak õrzését rajtuk kívül az üzletek biztonsági szolgálata is végzi.

Felsõzsolcán sokan nem merték elhagyni a lakhatatlanná vált otthonaikat. Aki tudja, védi a lakását. A rendõrség szerint azonban valótlanok a fosztogatásokról terjedõ híresztelések.

„Valamennyi hátrahagyott épületet, ingóságot és ingatlant rendõreink éjjel-nappal õriznek, földön-vízen levegõben, természetesen éjszaka rendszeres helikopteres járõrözéssel is nyomon követjük a területen a mozgást” – mondta Vereczkei Csaba, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendõrfõkapitánya.

Az RTL Klub stábja hétfõn Felsõzsolca határában géppisztolyos rendõrökkel találkozott.

A miskolci bevásárlóközpontok is víz alatt vannak. Kamerákat nem engednek be a nagyáruházakba. Az interneten terjedõ képeken viszont jól látható, hogy a polcok roskadásig tele vannak áruval, de a víz mindenhol ott van, és a pénztárakat csak úszva lehetne megközelíteni.

Az épületek közelébe a nagy távolság miatt szinte lehetetlen eljutni. A rossz szándékkal közeledõket azonnal meglátják. Az üzleteknek saját biztonsági szolgálatuk van, az õrök csónakkal járják a területet. Több rendõr éjjel-nappal vigyáz arra, hogy senki ne juthasson a boltok közelébe.

A Felsõzsolcáról kitelepítettek a miskolci sportcsarnokban kaptak szállást. A környéken rengeteg rendõrt lehet találni, valamint a városõrség tagjai is ott vannak. Speciális rendszabályokat vezettek be, hogy megelõzzék a bûneseteket

„Folyamatosan ellenõrizzük azt, hogy akik itt vannak bent a városban, azok valóban ott legyenek a számukra kijelölt helyen, mert ott tudják igénybe venni, amit a város és azok a miskolciak nyújtanak, akik szolidárisak velük” – mondta Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere.

A rendõrség eddig két esetben ért tetten olyanokat, akik az árvíz miatt elhagyott házakba betörtek. Gyorsított eljárással állítják õket bíróság elé, és a rendkívüli helyzet miatt súlyosabb büntetés vár rájuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!