2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hazamentek a veszély ellenéreForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-09 11:44:22
Bár veszélyes lehet, volt, aki hazatért otthonába Sajóecsegen és Felsõzsolcán kedden. Elõbbi település lakói közül 150 ember döntött így, ...
míg Felsõzsolcán 17-en költöztek vissza. Sajóládon ugyanakkor több utcát is elöntött a víz, emiatt nyolc embert költöztettek ki a faluból.

Sajóecsegen 150-en döntöttek úgy kedden, hogy visszamennek otthonaikba, annak ellenére, hogy ez veszélyes lehet, ha a víz a házaikba is befolyt, illetve ha még nem mérték fel a szakemberek az épület állapotát - mondta Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kijelölt kormánybiztos szóvivõje. Felsõzsolcán is akadtak olyanok, akik a kockázat ellenére hazamentek, õk azonban jóval kevesebben, összesen 17-en voltak. Eközben Sajóládon utcákat árasztott el a víz, ezért nyolc embert ki kellett költöztetni.

Még mindig több ezren vesznek részt a védekezésben országszerte, zömében továbbra is Borsodban dolgoznak. Több településen még mindig változatlan, összességében viszont kicsit enyhült a helyzet Borsodban. A legtöbb feladat továbbra is Bõnyben, Ónodon és Sajóládon van. Dobson Tibor emlékeztetett: este 20 órától körülbelül 1200 rendõrt és a VPOP embereit kivonnak a védekezésbõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!