2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Regisztrációs jegy nélkül sem büntetnekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-29 15:34:11
Mégsem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak július 1-tõl.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a tárca az év végéig áttekinti a jelenleg mûködõ rendszert és ezután dönt arról, hogyan követik nyomon a díjmentes utazásokat. A minisztérium ugyanis azt fontosnak tartja, hogy egyértelmû adatok álljanak rendelkezésre arról: hányan veszik igénybe a közösségi közlekedést és milyenek az utazási szokásaik.

Az elõzõ kormány szándékaival ellentétben július elsejétõl nem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfõn. A tárca közölte azt is, hogy a következõ félévben áttekintik a díjmentesen utazók regisztrációjának jelenlegi rendszerét, annak fejlesztési lehetõségeit és esetleges alternatíváit. Az átmeneti idõszakra való tekintettel indokoltnak tartják a pótdíjazás elhalasztását határozatlan idõre.

A szociálpolitikai kedvezmény alapján díjmentesen utazóknak (6 év alattiak, 65 év felettiek, hadigondozottak, menekültek) 2010. március elseje óta kell regisztrációs jegyet váltaniuk a helyközi közösségi közlekedésben. A regisztrációs jegy nélkül buszra vagy vonatra szállókat a jövõ hónaptól 500 forint pótdíj fizetésére kötelezhették volna a szolgáltatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!