2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nem szûnik meg a támogatásForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-01 09:32:42
Nem törlik a gázár- és a távhõtámogatást holnaptól - errõl döntött a kormány. 11 milliárd forint jut az év második felében azoknak a támogatására, ...
akiknek gondot okozna a számla kifizetése. Matolcsy György gazdasági miniszter szerint azonban ez nem marad mindig így: a gázártámogatást hosszú távon kiváltanák a lakások felújításának támogatásával.

Készül a leves Vasaséknál. A lábosra fedõ kerül, úgy gyorsabban felforr a víz. A kisnyugdíjas házaspár mindennel spórol, a gázzal is.

A gázszámla kifizetéséhez eddig is kaptak támogatást. 140 forint helyett 114 forintot kellett fizetniük köbméterenként. Vagyis az átlag hétezer forintos számla helyett 5700 forintot fizettek havonta. A támogatás a Bajnai-kormány döntése alapján június 30-án megszûnt volna, de most bejelentették: meghosszabbítják.

„Ez az alsó két sáv marad meg továbbra is, az öregségi nyugdíj két és félszereséig kapnak” – mondta Nagy Anna kormányszóvivõ.

Vagyis ha a családban egy fõre kevesebb, mint 57 ezer forint jut, akkor továbbra is 26 forint 20 fillér a támogatás köbméterenként. Ha 57 ezer és 71 ezer 250 forint között van az egy fõre jutó jövedelem, akkor 9 forint 45 fillér. Közel egymillió család kap így továbbra is segítséget a számla kifizetéséhez. A nemzetgazdasági miniszter szerint azonban hosszabb távon meg kell szüntetni a gázártámogatást.

„Lehetõleg kiváltjuk az állami támogatást felújítási támogatással” – mondta Matolcsy György.

A tervek szerint 100 ezer lakás szigetelését korszerûsítenék állami segítséggel. A pályázaton pedig elõnyben részesülnének azok, akik addig kaptak gázár támogatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!