2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Vipera mart meg egy fehérgyarmati férfitForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-07 13:13:01
Vipera mart meg egy férfit Fehérgyarmaton. Az eset még szombaton történt, de csak kedden került nyilvánosságra.
A baleset egy ipartelep portásfülkéjében történt. A férfi éppen a székére akart leülni, amikor fájdalmat érzett, a fájdalom helyén pedig vérzõ sebet talált. Csak másnap fordult orvoshoz, akitõl megkapta az ellenszérumot. Már jól van.

„Munkahelyén mart meg egy vipera szombaton egy fiatalembert Fehérgyarmaton. A férfi 21 óra elteltével fordult orvoshoz. Megkapta a kórházban az ellenszérumot, és már jól van. A férfi már a kontrollvizsgálaton is túl van, kórházi kezelésre nem szorul” – mondta Kovács Gábor, a fehérgyarmati Szatmár-beregi Kórház orvosigazgatója.

A Beregben õshonos, így nem ritka a vipera, fõképp erdõs, ligetes területeken él. A fehérgyarmati kórház sürgõsségi osztályán éppen emiatt mindig van ellenszérum. Ha nem is gyakran, de évente egyszer elõfordul kígyómarás a területen. Tavaly egy táborozó gyereket mart meg egy kígyó, õ azonnal megkapta az ellenszérumot.

„A viperaméreg gátolja a véralvadást, és ha a beteg idõben nem kapja meg az ellenszérumot, súlyos, életveszélyes állapotba kerülhet. A fiatalember nem volt életveszélyben, mert kevés toxikus anyag jutott a szervezetébe, és még idõben kapta meg az ellenanyagot” – mondta az orvosigazgató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!