2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A Kispál búcsújával kezdõdik a SzigetForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-10 11:52:19
A Kispál és a Borz búcsúkoncertjével elkezdõdik hétfõn a Sziget Fesztivál. Kedden, a nulladik napon Reggae&Ska Ünnep, ...
Cseh Tamás Emlékkoncert és a Magyar Jazz Napja várja majd az érdeklõdõket. Szerdától öt napon át ötvenöt helyszínen lesznek koncertek és különbözõ programok- mondta a Független Hírügynökségnek Gerendai Károly fõszervezõ. Naponta hetvenötezren szórakozhatnak majd a Szigeten, várhatóan a hétvégi koncertekre, az Iron Maiden és a Muse fellépésére mennek el a legtöbben.

Az elmúlt két hétben hatezren dolgoztak azon, hogy hétfõre mindennel elkészüljenek a Sziget fesztiválra. Naponta hetvenötezer vendéget tudnak majd fogadni, nagyjából nyolcezren dolgoznak majd azon, hogy minden rendben legyen az augusztus 9-e és 15-e között tartó programsorozaton. A fellépõ sátrak összterülete 30 ezer négyzetméter, körülbelül négyszáz zenekar és Dj lép majd fel a fesztiválon, közülük száznegyvenen külföldiek, akik harminckét országból érkeznek.

Hétfõn, a mínusz egyedik nap a Kispál és a Borz búcsúkoncertjén lesz egy õskispálos blokk, valamint egyedi színpadkép és vizuális kavalkád, Kiss Tibi, Líviusz, Németh Juci és a Csík Zenekar is fellép majd Lovasiék oldalán. A nulladik napon, kedden Cseh Tamásra emlékeznek, a II. Magyar Jazz Napja keretében nemzetközi sztárok fuzionálnak a magyar élvonallal és a Reggae és Ska Örömünnepén tombolhatnak a látogatók.

A Nagyszínpadon szerdán fellép a Gwar, a The Toy Dolls, a Ska-P, a The Hives és a Madness. Csütörtökön a K.I.Z., a Young Punx, a Public Image Ltd., a the Specials-t és a Faithless zenél majd. Pénteken Lyapis Trubetskoy, Papa Roach, Mika és a Thirty Seconds To Mars áll majd színpadra. Szombaton a Subsonica, a The Cribs, a Tankcsapda és az Iron Maiden szórakoztatja majd a közönséget. A Death Valley Screamers idén a Hajógyári-szigetet is célba veszi a zárónap, õket a Rada zenekar követi. Danko Jones, a Billy Talent és a Muse fellépése zárja majd a fesztivált.

További részletek a www.sziget.hu internetes oldalon találhatók.

Sûrûbben jár a BKV

Mivel a Sziget Fesztivál idején jelentõsen megnõ az utasforgalom a Szentendrei HÉV vonalán, a járatok az idén is gyakrabban, és a megszokottnál hosszabb, 6 kocsis szerelvényekkel közlekednek - tájékoztatott hétfõn a BKV. Augusztus 9-tõl 16-ig sûrített menetrend szerint jár az 1-es villamos is.

Augusztus 11-én éjszakától 16-ig a Batthyány tér és Békásmegyer között éjjel is lehet a HÉV-en utazni. Az érvényes menetrendrõl a megállóhelyeken tájékozódhatnak az utasok. Augusztus 10-re virradó éjszakától 16-ig - a várhatóan megnövekedõ forgalom miatt - a 901-es vonalán szóló jármûvek helyett csuklós autóbuszok járnak majd, változatlan menetrend szerint. A 937-es autóbusz vonalán szintén közlekednek csuklós jármûvek, a vonal sajátosságai miatt azonban erre csak részben van lehetõség. A menetrendekrõl a www.bkv.hu honlapon lehet tájékozódni.

Több mint száz rendõr figyel a biztonságra

Szigeti Rendõrõrs, napi száz rendõr, külföldi egyenruhások, tolmácsok, ellenõrzõ-áteresztõ pontok - így készült fel a fõvárosi rendõrség az idei Sziget fesztiválra. A rendezvénynek otthont adó Hajógyári szigeten már most is kint vannak az egyenruhások, köztük motoros járõrök vagy épp vízrendészek. A rendõrség egyúttal arra is figyelmeztet, hogy a közelben számos forgalomkorlátozás van és lesz is érvényben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!