2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Kicsavart fák és áramszünet a vihar utánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-16 11:22:44
Viharos széllel és esõvel zivatarok érkeztek vasárnap este Hajdú-Bihar, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe.
Debrecenben több helyen fák dõltek az utakra, akadályozva a forgalmat; ezek eltávolításán dolgoznak a tûzoltók. Házak is megrongálódtak, csakúgy, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a tûzoltók rövid idõ alatt körülbelül 100 riasztást kaptak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy részén nincs áramszolgáltatás.

A kora esti órákban Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye nagy részén erõs vihar söpört végig. Több településen, így a megyeszékhely, Nyíregyháza egy részén is szünetel az áramszolgáltatás. A segélyhívó számokra folyamatosan érkeznek a bejelentések, fõleg kidõlt fákról és megrongált tetõkrõl. Rövid idõ alatt körülbelül 100 riasztást kaptak. A tûzoltók folyamatosan dolgoznak a kárelhárításon megyeszerte.

Szabolcsban az áramszünet miatt az áramszolgáltatót is folyamatosan próbálják hívni az emberek, emiatt a hibabejelentõ gyakorlatilag elérhetetlenné vált, a vonalak túlterheltek - tájékoztatott a Független Hírügynökség nyíregyházi tudósítója.

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem ügyeletesének tájékoztatása szerint Debrecenben sok fa kidõlt, ezek a fõbb útvonalakon akadályozzák a forgalmat, de már elkezdték az eltávolításukat a tûzoltók. A megyeszékhelyen több ház teteje is megrongálódott.

Éppen a zivatar idején történt egyébként halálos baleset Hajdú-Bihar megyében, Nyíracsádon, ahol egy motoros és egy autós karambolozott. Korábbi sajtóhírek szerint az oda küldött mentõhelikopter a vihar miatt nem tudott felszállni. A Független Hírügynökség információ szerint a helyszínre valóban mentõhelikoptert kellett hívni. A személyzet el is látta a súlyosan megsérült motoros fiatalembert, de miután a levegõbe emelkedtek, a motoros meghalt. A helikopter ezért újra leszállt, hogy megint megpróbálkozzanak az újraélesztéssel, de az már nem sikerült.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!