2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Viharos vonatközlekedésForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-17 11:41:35
A viharos idõjárás okozta károk miatt keddtõl, a Budapest-Keleti pályaudvar és Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedõ kör intercity vonatok ...
és a Budapest-Keleti pályaudvar és Miskolc között közlekedõ vonatok pótjegy nélkül vehetõk igénybe.

A Budapest - Miskolc vonalon, Mezõkövesd és Mezõkeresztes-Mezõnyárád állomások között az átvonuló vihar este hat órakor fákat döntött a vasúti pályára, leszakította a felsõvezetékeket, kidöntötte a tartóoszlopokat. A MÁV szakemberei folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán. Hajnaltól dízelvonatok segítségével egy vágányon megindult a forgalom, de jelentõs késésekre kell számítani. Várhatóan este hat óra körül állhat helyre a rend.

Késnek a vonatok Miskolc - Nyíregyháza illetve Sátoraljaújhely vonalszakaszon is, mert Felsõzsolca és Hernádnémeti-Bõcs között az éjjel a kidõlt fák leszakították a felsõvezetéket. A helyreállítás tart, de csak egy vágányon, váltakozó irányban járnak a vonatok.

A Kaposvár-Siófok vonalon is az idõjárás okozta pályahibák miatt módosított menetrendben közlekednek a vonatok, továbbá Kisbárapáti és Karád között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A Szombathely - Székesfehérvár vonalon Ajka és Devecser között pályaépítési munkák miatt reggel 7 óráig vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A Székesfehérvár - Tapolca vonalon Balatonfûzfõ és Balatonkenese között gázolás miatt elõreláthatóan 7 óráig a vonatok nem közlekednek.

A Budapest-Székesfehérvár vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, mert Kápolnásnyék és Gárdony között folytatják a pályaátépítést. A Balaton északi vonalán közlekedõ szerelvények közül több is kerülõ úton - Pusztaszabolcson át - közlekedik, és nem érinti Gárdonyt. A csatlakozó vonalakon is módosítani kellett néhány vonat menetrendjén.

A Budapest-Pécs vonalat felújítják, emiatt Pusztaszabolcs és Dombóvár között is módosított menetrend szerint járnak a vonatok, továbbá Sárosd és Sárbogárd között vonatpótló buszok szállítják az utasokat kedd éjjel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!