2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A változás szele az egészségügybenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-25 11:16:17
Õsszel beterjeszti a kormány a parlamentnek a gyakorló orvosok és gyógyszerészek kötelezõ kamarai tagságáról szóló törvényjavaslatot.
Az egészségügyért felelõs államtitkár az RTL Híradónak nyilatkozva arról beszélt, hogy a hálapénz megszûnéséhez egyrészt a szakma önfegyelmezõ ereje,másrész az vezet,ha az orvosok és ápolók eleget keresnek.

Szócska Miklós szerint a hálapénzt az egészségügyi dolgozók kényszerbõl fogadják el, mert fizetésük évtizedekkel ezelõtt rosszul lett meghatározva.

„Az egészségügyi szakdolgozók fizetését eleve úgy állapították meg, hogy figyelembe vették a hálapénzt, tehát úgy kezelték õket, mint a vendéglátóipari dolgozókat” – mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Az államtitkár szerint ahhoz, hogy az orvosok és ápolók fizetését emelni lehessen, átláthatóbbá kell tenni a gazdálkodást. A kormány a gyógyszerfelírásban anyagilag is érdekeltté tenné az orvosokat, azazhogy a leghatékonyabb és ne a legdrágább gyógyszerek felírásában legyenek érdekeltek. Intézményeket nem akarnak bezárni, de átszervezések mindenhol lesznek.

„Tervezett és központilag irányított betegutakat szeretnénk, tehát mindenképpen megszüntetjük,hogy egy településrõl járóbeteg-ellátásra negyven kilométert délre, fekvõbeteg ellátásra északra száz kilométert kelljen utazni. Tehát ezeket a betegutakat racionalizáljuk” - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Az államtitkár úgymond „egykapus” egészségügyi rendszert szeretne kialakítani, ahol a betegnek egyetlen telefonszámot kell csak tudni, és ha ezt felhívja,utána már neki nem magának kell a saját ellátását megszervezni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!